Ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Ο αδιάκριτος σε ρωτά «γιατί;». Τι κάνεις τότε εσύ; Το πιθανότερο είναι να αναρωτηθείς αν είναι βλαξ ο συνομιλητής σου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Για κάποια πράγματα δεν υπάρχουν απαντήσεις. Οσοι προσπαθούν να τις ανακαλύψουν ή να δημιουργήσουν το δικό τους αφήγημα, γίνονται τουλάχιστον γραφικοί.

Δύο ποδοσφαιρικές μηχανές, η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι, τέθηκαν νοκάουτ από το Τσάμπιονς Λιγκ από υποδεέστερες αγωνιστικά ομάδες. Τα όσα ακολούθησαν αποτελούν τη δικαίωση της ρήσης του Δημόκριτου, που έλεγε πως για τους ανόητους δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά.

Γράφει ο γάλλος δημοσιογράφος Αλεξάντερ Ζακέν πως ο Μέσι δεν μπορεί να είναι πια καθοριστικός στα μεγάλα παιχνίδια. Μάλλον δεν θυμάται ποιος έβαλε τα τρία γκολ της Αργεντινής στο τελευταίο ματς των προκριματικών, που την έστειλε στο Μουντιάλ.

Οι ισπανοί συνάδελφοι αμφισβητούν ξαφνικά τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Φαίνεται πως κι αυτοί ξέχασαν ποια ομάδα κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα και είναι αήττητη σε 38 αγώνες στη Λα Λίγκα. Οι γερμανοί δημοσιογράφοι, πάλι, αποκαθηλώνουν τον Γκουαρντιόλα. Αν ανοίξουν τα βιβλία με τα ρεκόρ της Μπουντεσλίγκα, δεν θα δουν άλλο όνομα πλην αυτό του Καταλανού. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν κι ας απολαύσουμε το απρόβλεπτο του ποδοσφαίρου, γιατί αυτή είναι η πραγματική του ομορφιά.