Ωμή απειλή

Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης των συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ «Θύρα 4» θα έπρεπε να είχε απασχολήσει από χθες το πρωί τις Αρχές. Σε τι αναφερόταν; Ηταν ένα «προειδοποιητικό» μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Βάλτε το καλά στο μυαλό σας ότι στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είστε ανεπιθύμητοι και δεν πρόκειται να ξαναπατήσετε το πόδι σας»!

Ξεφύγαμε εντελώς… Οι απειλές προς τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απαξίωση δικαστικών αποφάσεων, αλλά και η άρνηση συμμόρφωσης στην απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, χωρίς αμφιβολία, συνιστούν ενέργειες που δεν συνάδουν με τη σκέψη υγιών οπαδών. Και φυσικά θα πρέπει να είναι κατακριτέες από κάθε πολίτη αυτής της χώρας που δεν μπαίνει στη διαδικασία να ξεφύγει από τα όρια που επιτρέπει η νομιμότητα.

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου δύο μήνες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν πως θα ταξιδέψουν –παρά την απαγόρευση –στη Λαμία για τον αγώνα πρωταθλήματος με την τοπική ομάδα. Εκείνη η ανακοίνωση είχε μάλιστα προκαλέσει αντίδραση των εισαγγελικών Αρχών, καθώς ζητήθηκε να διερευνηθεί αν είχαν παραβιαστεί οι διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Προχθές, παράλληλα με την επίθεση κατά πάντων, οι σύνδεσμοι φίλων του ΠΑΟΚ έκαναν κάλεσμα για κινητοποίηση στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο στην Καμάρα.

Εχουμε ξεφύγει γενικώς… Πάρτε παράδειγμα τη δήλωση του προπονητή Νίκου Καραγεωργίου που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αφορούσε τον Οσκαρ Γκαρσία. Χαρακτήρισε αντιεπαγγελματική τη συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Λειτούργησε ερασιτεχνικά και θα το βρει μπροστά του».

Πληρωμές

Σήμερα θα μάθουμε αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν νικητές στον αγώνα που έδωσαν τις τελευταίες ημέρες για το… αυτονόητο. Δηλαδή να πάρουν τα χρήματά τους. Η διήμερη αποχή των ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις λειτούργησε ως καμπανάκι προς τη διοίκηση και παράλληλα ίσως αποτέλεσε ακόμα ένα κριτήριο μέτρησης της αντοχής του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παλεύει μόνος του, σχεδόν από τον Ιανουάριο, να κρατήσει όρθιο το πράσινο οικοδόμημα. Αρκετοί παίκτες αποχώρησαν στη χειμερινή περίοδο, ενώ οι προσφυγές είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι. Απειλή οριστικής αφαίρεσης βαθμών λόγω οφειλών (ήδη έχει ενεργοποιηθεί το -3 για τον Βέμερ), ενώ παράλληλα έχει ανοίξει η συζήτηση για την αδειοδότηση. Ολα αυτά, βέβαια, σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, ένα «γωνιακό μαγαζί» με ιστορία 110 χρόνων. Κι ακόμα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν.