Ας δανειστούμε λίγο από το κύρος της αυθεντίας των διοικούντων το ελληνικό ποδόσφαιρο και ας φτάσουμε στο προκείμενο: παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να καλύψει τις προϋποθέσεις, παίρνει άδεια και συνεχίζει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν.

Και ερωτώ: η παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα θα λύσει κάποιο από τα μεγάλα προβλήματά του; Θα αρχίσει να βρέχει ευρώ για να πληρωθούν οι δεκάδες πιστωτές του; Ή θα κάνουν ουρά οι υποψήφιοι επενδυτές για να πάρουν τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου;

Η κασσάνδρεια προφητεία λέει πως αν δεν υπάρξει αλλαγή στις οικονομικές ακροβασίες του Παναθηναϊκού, το Τριφύλλι δεν το σώζει την επόμενη σεζόν καμία αλλαγή κανονισμού, καμία ΕΠΟ και καμία Σούπερ Λίγκα.

Ο υποβιβασμός θα έρθει μέσω της αγωνιστικής οδού λόγω της μαζικής εξόδου που θα επιχειρήσουν οι ποδοσφαιριστές. Οσοι δεν καταφέρουν να δραπετεύσουν ή αυτοί που θα ντυθούν Λεωνίδες θα είναι τόσο ευάλωτοι ψυχολογικά, ώστε στο πρώτο φύσημα του ανέμου θα γκρεμιστούν.

Ο ψυχικός κάματος αποτελεί άλλωστε μία από τις βασικές αιτίες των πολλών καρτών που δέχονται οι παίκτες των Πρασίνων. Κάθε φορά που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο νιώθουν τη χλεύη να ανασαίνει δίπλα τους. Αισθάνονται την έλλειψη σεβασμού στην οποία αποδίδουν κάθε εναντίον τους διαιτητική απόφαση. Είναι μακρύς ο Γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό.