Ντροπή! Η Θεσσαλονίκη χωρίς νερό και καμία παραίτηση!

Επί πολλές μέρες η Θεσσαλονίκη, μια πόλη τους ενός εκατομμυρίου κατοίκων, έμεινε χωρίς νερό και ξαναγύρισε ντροπιαστικά και απαράδεκτα (για τον σύγχρονο πολιτισμό) στις άθλιες συνθήκες των πόλεων της προβιομηχανικής Ευρώπης που τις περιγράφει έξοχα ο Κάρλο Τσίπολα στο βιβλίο του «Η Ευρώπη πριν από τη βιομηχανική επανάσταση».

Και η Θεσσαλονίκη των τελευταίων ημερών δεν ήταν η πολυπολιτισμική και ριζοσπαστική Θεσσαλονίκη του Κωστή Μοσκώφ και του Αβραάμ Μπεναρόγια, αλλά η Θεσσαλονίκη της ρυπαρότητας και της εστίας των μολύνσεων, αφού οι άνθρωποι είχαν στερηθεί ενός πολύτιμου αγαθού, δηλαδή του νερού!

Και όμως, κανείς από τους λεγόμενους «κυβερνητικούς υπευθύνους» δεν παραιτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ ψέλλισε κάτι δικαιολογίες (για τη σοβαρότητα της βλάβης), αλλά παρέμεινε!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας –πιστός οπαδός της φιλοσοφίας του «μεταμοντέρνου μηδενισμού» –για μία ακόμη φορά έστειλε στους Θεσσαλονικείς μηνύματα εικονικότητας και παραπλάνησης, λέγοντας μάλιστα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας ότι το δίκτυο της ΕΥΑΘ είχε πλήρως εκσυγχρονιστεί!

Και όλα αυτά όταν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν είχαν νερό να πλύνουν ούτε τα χέρια τους!

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος μας είπε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού ύδρευσης της πόλης!

Αν βεβαίως η διατήρηση του δημόσιου ελέγχου πάνω στο νερό σημαίνει να στερείται η πόλη της δυνατότητας να «πλένεται» και να γίνονται διακοπές υδροδότησης μιας εβδομάδας, ας κρατήσει καλύτερα ο κ. Φάμελλος αυτόν τον εξευτελιστικό –για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια –δημόσιο χαρακτήρα του νερού για τον εαυτό του.

Και βεβαίως και η αρμόδια εισαγγελική Αρχή είναι απαραίτητο να ερευνήσει αν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα, όπως εκείνο του άρθρου 274 του Ποινικού Κώδικα.

Συμπέρασμα; Κάποιος πρέπει να παραιτηθεί για αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλονικείς λένε basta (φθάνει πια) στα πολλά ψέματα!