Η πιο δημοφιλής ταραχοποιός είναι φυσικά η Ελένη Λουκά. Η Θεούσα της Καρδιάς μας πηγαίνει εδώ και είκοσι χρόνια σε διάφορες συγκεντρώσεις αντιχρίστων και άλλων ασεβών, φωνάζει, καταριέται και απειλεί. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να τα βάζει με τους Γερμανούς. Τις προάλλες διέκοψε ζωντανό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την επομένη πήγε με τη γνωστή εικόνα της σε μια συγκέντρωση για την παράστασηJesusChristSuperstar. Πάντα ακούραστη, πάντα μαχητική. Αλλά ομολογουμένως μοναχική, δύσκολα μπορεί, ας πούμε, να φτιάξει κόμμα που θα μπει στη Βουλή, αν και ποτέ δεν ξέρεις, αυτός ο τόπος πάντα μας εκπλήσσει.

Ο Αρτέμης Σώρρας, αντίθετα, έχει πιο υποσχόμενο μέλλον. Πρώτα απ’ όλα είναι καμιά εικοσαριά χρόνια νεότερος, ζήτημα αν έχει καβατζάρει τα πενήντα. Υστερα έχει να ψαρέψει από μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων. Το 29% των Ελλήνων που, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της διαΝΕΟσις, εξακολουθεί να πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Το 79% που είναι σίγουρο πως κινούν τα νήματα μυστικές οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 50% που θέλει την επαναφορά της θανατικής ποινής. Το 37,4% που θεωρεί ότι οι Εβραίοι εκφράζουν το «κακό».

Υπάρχει όμως μια αναποδιά. Αφού αρχικά δικαιώθηκε από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών, ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» έφαγε στη συνέχεια μια ποινή οκταετούς κάθειρξης και κρύβεται. Δεν ήταν σε θέση έτσι να παραστεί προχθές στην παρουσίαση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη και τον εκπροσώπησαν τρεις οπαδοί του, που μάλλον εκνευρίστηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν γόνιμο διάλογο ούτε με τον Τσόμσκι και τον Ζίζεκ (αφού οι χαιρετισμοί τους δεν ήτανlive) ούτε με τον ίδιο τον κομματάρχη (που ήταν κάπως ακατάδεκτος). Κι έτσι του την έπεσαν πως πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο και η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Σου λέει, και οι δύο τη χώρα ξεκίνησαν να σώσουν. Κι ο δικός μας έχει περάσει στην παρανομία για 100 χιλιάδες ψωροευρώ κι ένα αυτοκίνητο που έφαγε από δύο τύπους, ενώ ο άλλος που κόστισε στην Ελλάδα 200 δισεκατομμύρια κυκλοφορεί ελεύθερος, ιδρύει κόμματα, κάνει ταξίδια και μοσχοπουλάει τα βιβλία του. Για να μη μιλήσουμε για τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο, τον άνθρωπο που τον έκανε υπουργό δηλαδή, και σήμερα εξακολουθεί να γίνεται δεκτός στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Δεν είναι άδικο;

Ισως τελικά να ήταν προτιμότερο να παραστεί ο Σώρρας στη μάζωξη του Βαρουφάκη –κατά προτίμηση μαζί με τη Λουκά. Το πιθανότερο είναι να μην τον αναγνώριζαν, λέγεται άλλωστε ότι κυκλοφορεί μεταξύ Πάτρας και Αθηνών μεταμφιεσμένος καλόγερος. Ακόμη κι αν τον εντόπιζαν όμως και τον πήγαιναν μέσα, θα ενέπνεε χωρίς αμφιβολία ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης. «Κάτω τα χέρια απ’ τον Αρτέμη», «Αρτέμη ζούμε, πρωθυπουργό να σε δούμε» και τέτοια. Κι ύστερα θα ίδρυε κόμμα και θα έπαιρνε όλους τους ψηφοφόρους του Βαρουφάκη.