Η θέση του τερματοφύλακα στην Εθνική Αγγλίας ήταν πάντα… ηλεκτρική. Μετά τον προπονητή, είναι αυτός που εισπράττει συνήθως την αποδοκιμασία για ένα λάθος. Η Αγγλία διαχρονικά είχε ένα θέμα σε αυτή τη θέση, καθώς τα ΜΜΕ της χώρας έχουν δημοσιεύσει στο παρελθόν καυστικά σχόλια για τέτοια λάθη. Πόσα είχε ακούσει ο Ντέιβιντ Σίμαν για το γκολ που είχε δεχτεί από τον Ροναλντίνιο στο Μουντιάλ του 2002! Θέμα αυστηρής κριτικής είχε γίνει και ένα λάθος του Ρομπ Γκριν στην πρεμιέρα της Αγγλίας κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Μουντιάλ του 2010.

Αρκετά χρόνια πριν ο Πίτερ Μπονέτι θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον αποκλεισμό της Αγγλίας στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ στο Μεξικό το 1970.

Το λάθος του τερματοφύλακα δεν ξεχνιέται εύκολα, όσα γκολ κι αν έχει σώσει στη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, άρχισε τις δοκιμές και στο φιλικό με την Ολλανδία, στο Αμστερνταμ, πέρασε από audition o τερματοφύλακας της Εβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο βαθμός που πήρε από τα αγγλικά ΜΜΕ ήταν αρκετά καλός, ολες οι αποφάσεις του κατά τη διάρκεια του ματς ήταν σωστές και ο 24χρονος τερματοφύλακας είναι στην pole position, για να πάρει φανέλα βασικού στο Μουντιάλ. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία τερματοφύλακας της Αγγλίας που θα αγωνιστεί σε Μουντιάλ, μετά τους Πολ Ρόμπινσον (2006) και Ρον Σπρίνγκετ (1962) που ήταν 26 χρονών.