Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνουν πως έχει χαθεί πραγματικά η μπάλα. Οχι μόνο από την κυβέρνηση, που διέκοψε τη Σούπερ Λίγκα και τώρα δεν ξέρει τι να κάνει, αλλά και από την ΕΠΟ, που μοιάζει να μη βρίσκεται πια στο Γουδί, αλλά να έχει μεταναστεύσει στο φεγγάρι, παρακολουθώντας τη Γη, που από ψηλά μοιάζει με ζωγραφιά, για να θυμηθούμε και το τραγούδι του Κώστα του Χατζή, του τεράστιου. Θέλω να παραθέσω μερικά υπέροχα γεγονότα που συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο.

DIMERA

Σε δικογραφία που έχει σχηματιστεί για εκβιασμούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί, αποκαλύπτεται ότι υπάρχει κατάθεση υπαλλήλου ταξιδιωτικού γραφείου, που έχει δηλώσει στον εισαγγελέα ότι τα τιμολόγια για τη διαμονή ενός μέλους της οργάνωσης που αποδεδειγμένα εμπλέκεται στον εμπρησμό αυτοκινήτου του ατζέντη ποδοσφαιριστών κ. Γιάννη Ευαγγελόπουλου, έχουν εκδοθεί στο όνομα της εταιρείας Dimera, που ανήκει στον κ. Ιβάν Σαββίδη –η εν λόγω εταιρεία πλήρωσε τη διαμονή του εγκληματία σε γνωστό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Η υπάλληλος ισχυρίζεται μάλιστα ότι αρχικά τα τιμολόγια είχαν εκδοθεί στο όνομα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά της ζητήθηκε να τα αλλάξει. Ο εν λόγω εμπρηστής φαίνεται ότι κοιμήθηκε στο ξενοδοχείο το ίδιο βράδυ που κάηκε το αυτοκίνητο του κ. Ευαγγελόπουλου, δηλαδή στις 14 Οκτωβρίου 2015.

Γκρούτσης

Πάμε παρακάτω. Την περασμένη Δευτέρα ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Κορίνθου και παρατηρητής αγώνων κ. Δημήτρης Γκρούτσης (που έχει διατελέσει και μέλος της ΚΕΔ) δέχθηκε επίθεση από τέσσερις αγνώστους που φορούσαν κουκούλες –φυσικά το έκαναν για να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Η επίθεση σχετίζεται απόλυτα με τη σχέση του Γκρούτση με το ποδόσφαιρο, αφού, όπως αναφέρεται στα τοπικά ρεπορτάζ, οι δράστες που διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, του άφησαν και το σχετικό μήνυμα απειλώντας τον ότι θα επιστρέψουν. Ο Γκρούτσης διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας για να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων. Η ΕΠΣ Κορίνθου ανέβαλε τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Αντωνίου

Η ΕΠΟ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε εκδώσει μια ανακοίνωση που να καταδικάζει τον ξυλοδαρμό του κ. Γκρούτση, όμως ο αντιπρόεδρός της κ. Στέργιος Αντωνίου βρήκε λόγια συμπαράστασης για τον κ. Ιβάν Σαββίδη, θεωρώντας ότι η είσοδός του στο γήπεδο με κουμπούρια δεν είναι και τίποτα σπουδαίο και ότι για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι! «Το ότι ένας παράγοντας περνάει τα όρια και εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι θετικό. Αλλά το έχουμε ξαναδεί σε πολλά γήπεδα. Εχουμε δει πολύ χειρότερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε και πρόσθεσε: «Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά. Τις ελάχιστες φορές που έχω μιλήσει σε ραδιόφωνο και στον Τύπο έχω αναφερθεί και σε σας. Πρέπει όσοι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία να συγκρατιούνται διότι επηρεάζει την κοινή γνώμη και το κοινωνικό σύνολο. (…) Αλλά δεν γίνεται να δικάζουν οι δημοσιογράφοι». Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια κι ελπίζω οι θέσεις αυτές να είναι ίδιες και με αυτές του προέδρου της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένου, που δέκα μέρες μετά τα γεγονότα της Τούμπας δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί. Θα ‘ναι πάντως δύσκολο να τα ρίξει κι αυτός στους δημοσιογράφους: οι μισοί συνεργάτες που έχει προσλάβει, έκαναν κάποτε αυτή τη δουλειά.

Τζον Γουέιν

Επί της ευκαιρίας θέλω να ρωτήσω κάτι. Πλην του Σαββίδη, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει ασχοληθεί με τους υπόλοιπους κουμπουροφόρους που μπήκαν στο γήπεδο μαζί του στο ματς με την ΑΕΚ; Το λέω γιατί φοβάμαι πως η φασαρία που έγινε για το όπλο του Σαββίδη, βοήθησε τους υπόλοιπους να τη γλιτώσουν: το όπλο ενός από τους φουσκωτούς κρέμεται από θήκη, που υπάρχει στη ζώνη του, όπως αυτά των συμπρωταγωνιστών του Τζον Γουέιν, αλλά δεν μου προκύπτει πως κάποιος ασχολήθηκε με το γεγονός.

Τέσσερις

Δεν τελείωσα με τα υπέροχα γεγονότα των ημερών της εξυγίανσης. Ο υφυπουργός κ. Γιώργος Βασιλειάδης πανηγύριζε τηλεοπτικά τις προάλλες γιατί, όπως είπε, φέτος έχουν έρθει λιγότεροι φάκελοι από τη γερμανική εταιρεία SportRadar, που ασχολείται με στημένα ματς. Δεν γνωρίζω τι λέει η εταιρεία. Στον υφυπουργό, όμως, θα ήθελα να προτείνω ν’ ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τα όσα λένε οι ίδιες οι ελληνικές ομάδες, αντί να περιμένει φακέλους από όσους τις επιτηρούν. Την περασμένη Δευτέρα η ομάδα της ΑΕ Καρίτσας από την Πιερία, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές της για την προσπάθειά τους με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «αισθάνεται υπερήφανη καθώς δεν συμμετείχε σε υπόγειες διαβουλεύσεις και συζητήσεις για βρώμικα παιχνίδια, σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του Β’ γύρου, αν και της προτάθηκε επανειλημμένως»! Η ΕΠΟ δεν τα ακούει –ζει στο φεγγάρι. Ο Βασιλειάδης τρέχει από κανάλι σε κανάλι και δεν προλαβαίνει. Κανένας εισαγγελέας, όχι απαραίτητα αθλητικός, θα ενδιαφερθεί;