Το κατέβασμα των ρολών στη Σούπερ Λίγκα έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της μικρής κατηγορίας, τη Φούτμπολ Λιγκ. Να δουν τι παίζει, τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών, αν ξεπετάγονται φιντάνια και σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν ταλέντα ικανά να κάνουν το βήμα παραπάνω και να τα δούμε κάποια ημέρα σε ανώτερο επίπεδο. Διαπίστωση; Ανθρακες ο θησαυρός! Μιλάμε για τον γενικό κανόνα. Αντί οι διοικητικοί των ομάδων της συγκεκριμένης λίγκας να επενδύουν στα νιάτα, φροντίζουν να έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές προχωρημένης ηλικίας και μάλιστα τους δίνουν και ρόλο πρωταγωνιστικό. Ελάχιστα είναι τα παραδείγματα ταλέντων που φαίνονται στην πρώτη γραμμή. Και αυτό είναι ένα συμπέρασμα διόλου ευχάριστο για όσα συμβαίνουν σε ένα πρωτάθλημα που λογικά θα έπρεπε να είναι οδηγός για το ποδόσφαιρό μας. Στην Παναχαϊκή γκολκίπερ είναι ο Βρονταράς και κολλάει ένσημα ο Φωτάκης. Στον Αρη μεσουρανούν οι Πλατέλλας, Μπούρμπος, Ιντζόγλου, Βαλεριάνος και στη Δόξα Δράμας έχουν για κάπτεν τον Γουνδουλάκη και για αστέρια τους Βούρα και Μπαϊκαρά. Τον Μπρίτο τσεκάραμε στον Απόλλωνα Πόντου, τον Γροντή, άλλοτε χαφ της ΑΕΚ, στα Τρίκαλα και τους Λουκίνα και Μακρή στον Καραϊσκάκη. Ναι, δεν είναι οι μόνοι, αποτελούν όμως την τρανταχτή πλειοψηφία. Και κάπου εδώ ξεπηδά το ερώτημα: ταλέντα έχουν να μας παρουσιάσουν αυτές οι ομάδες ή όλα τα ξεχνάμε στον βωμό της βαθμοθηρίας;

Συνάντηση

Με το προεδρείο του ΠΣΑΠ μίλησαν χθες οι αρχηγοί των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Το ραντεβού ήταν έκτακτο και άπαντες εξέφρασαν την επιθυμία τους να αρχίσει εκ νέου το πρωτάθλημα. Λογικό. Το παράλογο θα ήταν να έλεγαν το αντίθετο. Αλλά ποιος τους ακούει αλήθεια και ποιος πιστεύει ότι έχουν την παραμικρή ευθύνη για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα; Γιατί είναι αλήθεια πως η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών έχει βελτιωθεί τα μέγιστα.

Τηλεόραση

Ισως η συνδρομητική να είναι η μόνη που όντως μπορεί να πιέσει καταστάσεις. Η Σούπερ Λίγκα δύσκολα θα πράξει το οτιδήποτε, οπότε η NOVA ζητεί συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη προκειμένου να του εξηγήσει ότι όλοι χάνουν με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Εδώ, πάντως, το ζήτημα είναι σοβαρότερο από τα χρήματα. Αφορά σημαντικότερα θέματα και αξίζει να το αναλογιστούν όλοι στην Κάντζα.

Απών

Δεν ταξιδεύει, τελικά, για τη Μόσχα και το ματς με την ΤΣΣΚΑ για την Ευρωλίγκα ο Κώστας Παπανικολάου. Η τενοντίτιδα ήταν δυνατός αντίπαλος για τον Παπ, οπότε ο Σφαιρόπουλος καλείται να βρει άλλες λύσεις. Σε ένα εξ ορισμού δύσκολο ματς.