Και μετά το κυρίως πιάτο έρχεται το επιδόρπιο. Μετά την μπούκα του πιστολέρο στον αγωνιστικό χώρο βγήκε τσουπ στην οθόνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε ότι ο κουμπουροφόρος είναι συνεργάτης του Σαμαρά κι εμείς καμία σχέση. Αμέσως μετά σηκώθηκε στη Βουλή ένας συγκυβερνήτης, των ΑΝΕΛ φοβάμαι, του οποίου αγνοώ επιμελώς το όνομα, και μας εξήγησε ευθαρσώς ότι ο κύριος Σαββίδης δεν οπλοφορούσε. Γιατί; Γιατί φορούσε το μπουφάν του. Κι εγώ και η Αστυνομία δεν είδαμε τίποτα. Οπερ έδει δείξαι.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τρυφερών στιγμών, ο Θεοδωράκης επισκέπτεται τον Τσίπρα που του είχε κάνει πρόσκληση να σώσουν την Ελλάδα, όπως ο ίδιος ο Σταύρος τού είχε κάποτε ζητήσει. Και τώρα το θυμήθηκε. Αυτό κατά τας γραφάς είχε δύο αποδέκτες. Από τη μια μεριά προς κύριο Καμμένο (πού χάθηκε αυτή η ευγενής ψυχή;), ότι «κοίτα να δεις, είναι κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», κατά τον Πρωθυπουργό, αλλά κι ένα μήνυμα του προέδρου του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, να σφίξουνε τα γάλατα και κοιτάτε να έχω ιδιαίτερη μεταχείριση στο Συνέδριο, την οποία και είχε.

Εν τω μεταξύ, οι δυο στρατιωτικοί συνεχίζουν να είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ήταν θέμα λίγων ημερών. Ευτυχώς, πήγε ο Κουβέλης στους γονείς για παρηγοριά. Ο δε Ερντογάν μάς είπε να θυμηθούμε το ’22 που μας έριξε στη θάλασσα κι έτσι δεν μας έκανε παστά ψάρια στον Σαγγάριο. Κι αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Η Τερίζα Μέι (για να πάμε και λίγο πιο έξω να ξεχάσουμε το δικό μας χάλι) έδιωξε κάνα δυο ντουζίνες ρώσους προξένους λέγοντας ότι η απόπειρα φόνου με δηλητήριο στον ρώσο διπλό πράκτορα και την κόρη του στο Λονδίνο είναι πράξη πολέμου. Μάλιστα, συσπειρώθηκαν μαζί της οι Γερμανία, Γαλλία και Τραμπ (ο Τραμπ δεν είναι κράτος, είναι Ιδέα), ο δε Πούτιν (που είναι φτυστός ο Τσίπρας, κατά δήλωση Σαββίδη) ατάραχος δηλώνει: «Δεν απειλούν μια χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα».

Ωπα. Δεύτερο καμπανάκι.

Ευτυχώς, το Σκοπιανό μπήκε στη σαλαμούρα, αλλά…

…Αλλο τώρα. Βρέθηκε σημείωμα του κυρίου Novartis που περίμενε τον Τσίπρα σε ραντεβού. Το ‘χε ζητήσει μέσω Δελλατόλα και κάποιου άλλου που και αυτού το όνομα μου διαφεύγει επιμελώς.

Βέβαια, δεν ξέρουμε αν ο Αλέξης Πούτιν πήγε. Αλλά μήπως ξέρουμε αν πήγε ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος ή κανένας άλλος από αυτούς που κατηγορούν;

Εκ παραλλήλου, οι του εξωτερικού πιέζουν την κυβέρνηση για επιβολή νέων μέτρων άμεσα, κι ένα τσιγαράδικο με λαθραία παραμένει κάπου στην Κρήτη χωρίς να ξέρει κανείς Πότε, Τι, Γιατί.

Στο ποδόσφαιρο, πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι, σταματάει το πρωτάθλημα, γιατί πώς να συνεχιστεί χωρίς τον ΠΑΟΚ, και έτσι, δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε όλοι εδώ μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Βέβαια, κάτι φταίει για όλο αυτό το ασυνάρτητο.

Μην ανησυχείτε. Το βρήκε ο κύριος Καρανίκας. Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού; Ή σύμβουλος σχεδιασμού στρατηγικής; Ανάθεμα αν έχω καταλάβει. Ανάρτησε λοιπόν ο θαυμαστής της μπότας της Ελένης ένα κείμενο που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Τι λέει το κείμενο; Πράγματα πρωτόφαντα. Ακουσον, άκουσον.

«Για όλα φταίνε η ΝουΔου και το ΠΑΣΟΚ».

Πες το, χρυσόστομε, να ησυχάσω.