«Ομρι, γρήγορα κοντά μας» ήταν το μήνυμα στη φανέλα που κρατούσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην ομαδική φωτογράφιση λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Απευθυνόταν στον μεγάλο άτυχο της ομάδας, τον Ομρι Αλτμαν, με τον ισραηλινό μεσοεπιθετικό να έχει υποστεί ρήξη χιαστών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να έχει τεθεί νοκάουτ για πολλούς μήνες.

Αυτή η περιπέτεια που περνά φέτος ο Παναθηναϊκός έχει τουλάχιστον και μερικά αισιόδοξα μηνύματα που βγαίνουν μέσα από τη μιζέρια και την αβεβαιότητα που σκεπάζει (εξαιτίας της απόφασης της διοίκησης) την πράσινη ΠΑΕ.

Ενα από αυτά είναι το γεγονός ότι παίκτες και προπονητικό τιμ έχουν γίνει πραγματικά περισσότερο από ποτέ μια οικογένεια.

Παρατημένοι από όλους (πλην του κόσμου) έχουν συσπειρωθεί όσο ποτέ και προσπαθούν εκ των έσω να βρουν τη νιρβάνα τους. Ως μέλη μιας οικογένειας με τρομερά οικονομικά προβλήματα, που όμως μιλούν μεταξύ τους, βοηθάει ο ένας τον άλλο και υπάρχει ανθρώπινη επαφή.

Ακόμα και οι ξένοι που έχουν μείνει (με δική τους ουσιαστικά θέληση, χωρίς να εγκαταλείψουν το πλοίο, ενώ θα είχαν το δικαίωμα μέσω προσφυγής) έχουν γίνει ένα με τους Ελληνες και αυτό φαίνεται σε κάθε καθημερινή ανθρώπινη στιγμή.

Το μήνυμα λοιπόν προς τον άτυχο ισραηλινό παίκτη μόνο τυχαίο δεν ήταν και ουσιαστικά εκφράζει αυτή την ενότητα που έχουν όλοι οι παίκτες και η οποία λειτουργεί και ως ασπίδα για τα όποια προβλήματά τους.