Είναι ξεκάθαρο πως το επικείμενο ραντεβού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είναι καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οπότε έχει το ενδιαφέρον του να εστιάσουμε στο πώς προσεγγίζουν οι δύο αντίπαλοι την αναμέτρηση και με ποιες προοπτικές θα κατέβουν στο χορτάρι. Στον ΠΑΟΚ επικρατεί εκνευρισμός από την απόλυτα αναμενόμενη δικαστική απόφαση για το ματς με τον Ολυμπιακό και οι διαμαρτυρίες σε όλες τις μορφές διαδέχονται η μία την άλλη.

Αντί να δουν τα «πώς και τα γιατί» έφτασαν στο σημείο αυτό, ξεδιπλώνουν νευρικότητα και επίκειται πλήρης αποπροσανατολισμός. Δεν είναι δε μυστικό, για τους παροικούντες την έδρα του ΠΑΟΚ, ότι ακόμη και στα υψηλά στρώματα της διοίκησης η κατάσταση μόνο ήρεμη δεν παρουσιάζεται. Μένει να φανεί όλο αυτό το σκηνικό τι ρόλο θα παίξει. Γιατί με δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις ή με αναρτήσεις στα social media, ντέρμπι δεν κερδήθηκε. Στον αντίποδα, η ΑΕΚ ασχολείται αποκλειστικά με το αγωνιστικό κομμάτι, τους τραυματίες της, το σχήμα και την τακτική που θα επιλέξει ο Χιμένεθ. Είναι η αυτοπεποίθηση του πρωτοπόρου στη βαθμολογία, της ομάδας που μεταβλήθηκε σε φαβορί και έχει το πάνω χέρι στην κούρσα.

Χωρίς δηλώσεις εμπρηστικές, δίχως να ανεβάζει τους τόνους, η ΑΕΚ έχει μάθει από τα λάθη είτε τα δικά της, είτε άλλων σε ανάλογες περιπτώσεις και επιδιώκει έτσι να φτάσει στο ντέρμπι χωρίς καν να προκαλέσει την οποιαδήποτε ένταση. Παίζει όλη τη σεζόν.

Διαιτησία

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος ακριβώς κάνει τους ορισμούς, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τα εξής για τον ορισμό του Γιώργου Κομίνη στην Τούμπα. Διεθνής ρέφερι, τον εμπιστεύονται οι αρμόδιοι τόσο πολύ, ώστε μόλις πρόσφατα ήταν 4ος ρέφερι στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ενώ ήταν και ο διαιτητής στον περσινό τελικό των ίδιων μονομάχων της Κυριακής, που διεξήχθη στον Βόλο. Δεν έχουν γούστο αυτές οι συμπτώσεις;

Πρότυπο

Πέρυσι είχε αρκεστεί σε μια επίσκεψη ενημέρωσης, αλλά η φετινή επίσκεψη στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού ισοδυναμούσε με ξεχωριστή εμπειρία για τη χάλκινη άλτρια του επί κοντώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Κατερίνα Στεφανίδη.

«Γνωρίστηκα με τα παιδιά και ήταν πολύ διαφορετικό. Ηταν πολύ ωραία εμπειρία για μένα και ελπίζω κάτι αντίστοιχο να ένιωσαν και τα παιδιά, με κάποια από τα οποία συμφώνησα ότι την επόμενη φορά που θα έρθω θα έχουν ήδη αρχίσει στίβο», τόνισε η ελληνίδα πρωταθλήτρια.