Αγέλαστος πέτρα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό το όνομα Αντρέα Στραματσόνι. Η είδηση της απόλυσης του Ιταλού από τη Σπάρτα Πράγας πιθανόν να μην παραξένεψε κανέναν. Τα διαπιστευτήριά του είναι πλέον γνωστά, μετά την επώδυνη συνεργασία του με τους Πράσινους που προκάλεσε –κατά πολλούς –την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη περιπέτεια που περνά τη φετινή σεζόν ο ιστορικός σύλλογος.

Το πέρασμα του Στραματσόνι από τον Παναθηναϊκό είναι αρκετά διδακτικό σε συνδυασμό με την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πράσινο πάγκο.

Η συμπόρευση με έναν προπονητή διαθέτει στοιχεία έγγαμου βίου. Από την επιλογή του ανθρώπου στον οποίο ο σύλλογος αναθέτει ουσιαστικά το μέλλον του μέχρι την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών. Μπορεί μία ομάδα να επιλέξει τον κορυφαίο κόουτς αλλά ο γάμος να μην μακροημερεύσει. Μπορεί πάλι, η ομάδα να στραφεί σε ένα λιγότερο λαμπερό όνομα και να ταιριάξει απόλυτα με την φιλοσοφία της.

Η συνεργασία του Στραματσόνι με τον Παναθηναϊκό έμοιαζε με τους γάμους του Λας Βέγκας έπειτα από μεθύσι στα καζίνα. Οταν έφυγε η ζαλάδα και ο πονοκέφαλος και το μυαλό πήρε ξανά στροφές, το Τριφύλλι αντιλήφθηκε τη μεγάλη του γκάφα. Το διαζύγιο βγήκε εις βάρος του και το τίμημα αποδείχτηκε μεγάλο. Τουλάχιστον ας χρησιμοποιήσει το λάθος του για να ανακαλύψει ολόκληρη την αλήθεια.