Ο Οσκαρ Γκαρσία θα μπορούσε να πει το σαιξπηρικό «το λάθος αγαπητέ μου Βρούτε δεν είναι στ’ αστέρια αλλά μέσα μας».

Το είπε όμως με πιο απλά και κατανοητά λόγια. Ο άθελά του πρωταγωνιστής της Τούμπας λοιδορήθηκε, αμφισβητήθηκε από τους γνωστούς οπορτουνιστές που βλέπουν κύμα δημοσιότητας και πηδούν πάνω του, αδιαφορώντας πού μπορεί να τους ξεβράσει. Ο Γκαρσία ήρθε στη χώρα μας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως προπονητής του Ολυμπιακού και βρέθηκε στο νοσοκομείο γιατί ένα «χαρτάκι» τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο Σαρτρ θα του έλεγε βέβαια πως δεν υπάρχουν αθώα θύματα. Πιθανόν να είχε δίκιο γιατί ο Γκαρσία βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με την αφέλεια ενός ανθρώπου που πηγαίνει σε ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι σε πόλεμο. Θα έπρεπε να είναι πιο υποψιασμένος. Κάτι θα είχε ακούσει, κάτι θα είχε διαβάσει για το πόσο ανδρικό είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται στην Τούμπα.

Ακόμα και τώρα, που αρχίζει να καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός, ο Ισπανός παραμένει αφελής. «… Ούτε πιστεύω ότι κανείς χάρηκε που με χτύπησε το αντικείμενο στο πρόσωπο» έγραψε στο twitter.

Μπορεί στη Σάνγκρι Λα, όχι στο βορβορώδες ελληνικό γίγνεσθαι που ζέχνει φορμόλη και μαστιγώνει την πραγματικότητα.

Σε ένα περιβάλλον που ξάφνου γέμισε λαοβοσκούς που μαλώνουν ποιος θα βγάλει από το μαντρί τα πρόβατα, ο Γκαρσία συνεχίζει να ξεχωρίζει.