Ημουνα νιος και γέρασα. Αυτό θυμίζει η χθεσινή απόφαση της Λίγκας, σύμφωνα με την οποία θα προταθεί στην ΕΠΟ αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας. Δηλαδή, κατάργηση των ομίλων και μονούς αγώνες μέχρι τα προημιτελικά. Γηπεδούχος θα είναι η αδύναμη ομάδα και μετά θα έχουμε διπλά παιχνίδια. Δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε πόσες και πόσες φορές έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου. Είτε με ομίλους, είτε με διπλά παιχνίδια από την αρχή της διοργάνωσης, είτε με ερμαφρόδιτες καταστάσεις και συστήματα, ένα δεν αλλάζει ποτέ: το ενδιαφέρον στην αρχή είναι μηδαμινό και οι αρμόδιοι επιδιώκουν να «αναστήσουν» ένα προϊόν που απασχολεί όλο και λιγότερους. Οποιος μπαίνει στα πράγματα, αποφασίζει και μια νέα πατέντα που είναι στο μυαλό του καινοτομία και μάλιστα ρηξικέλευθη. Αποτέλεσμα; Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αντίθετα, τόσο στην Αγγλία όσο και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες , οι πάντες γνωρίζουν τα συστήματα και κάνουν νηφάλια και με άνεση χρόνου τον προγραμματισμό τους. Φυσικά, όλες οι προτάσεις θα τεθούν υπόψη της ΕΠΟ. Εδώ, βέβαια, έχουμε το εξής ωραίο: κάποιοι ζητούν εκπλήξεις και ανταγωνισμό από νωρίς και άλλοι ψάχνουν τρόπους οι ισχυροί να φτάνουν πολύ μακριά, ώστε να αυξάνεται το τηλεοπτικό ενδιαφέρον και κατ’ επέκταση τα κέρδη.

Συμπέρασμα: όλες οι προτάσεις καλό είναι να εξεταστούν. Αρκεί να μη γίνονται στο πόδι και κυρίως να ισχύσουν επί σειρά ετών. Οχι μια φορά και βλέπουμε.

Τηλεόραση

Εχει ειπωθεί πολλάκις ότι το συνδρομητικό είναι η κύρια πηγή εσόδων της Λίγκας. Οι ΠΑΕ διαπίστωσαν με αγωνία ότι η Nova σκοπεύει να αποχωρήσει και στη συνεδρίαση που έκαναν κοίταξαν το πώς θα κινηθούν. Τζίφος. Γιατί η κεντρική διαχείριση δεν βρίσκεται στις κοινές τους επιδιώξεις. Αλλοι ζητούν να μείνουν ενωμένοι οι «μικροί», οι ισχυροί εμφανίζονται ελάχιστα ζεστοί και προτιμούν να βρουν μόνοι τους την άκρη, ενώ η ΑΕΚ θέλει να δει τους όρους και τα δικαιώματα ενός πιθανού νέου συμβολαίου κεντρικής διαχείρισης. Η ιστορία έχει ζουμί και σίγουρα νέα συνεδρίαση.

ΠΑΟΚ

Πέρασαν ημέρες, αλλά τελικά ο αθλητικός δικαστής κάλεσε για αύριο σε απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με βάση, προφανώς, όσα είδαν όλοι και όχι όσα δεν είδε η Αστυνομία…

Ρίψεις

Οι μονομαχίες τους στη σφυροβολία άφησαν εποχή, ακόμα και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Ενας εκ των μεγαλύτερων σφυροβόλων όλων των εποχών, ο Σεργκέι Λιτβίνοφ δεν είναι πια στη ζωή, αλλά το ολυμπιακό ρεκόρ του (84,80 μ.) από το χρυσό μετάλλιο στη Σεούλ το 1988 παραμένει. Δεύτερος τότε, ο νικητής του αγωνίσματος το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1980 στη Μόσχα, Γιούρι Σέντιχ, ο μεγάλος αντίπαλός του. Με τον Λιτβίνοφ να περιορίζεται στο ασημένιο μετάλλιο.