Στο ποδόσφαιρο η τύχη μπορεί να σου χαμογελάσει εκεί που δεν το περιμένεις. Αρκεί μία στιγμή για να αλλάξουν όλα. Το Σύμπαν συνωμοτεί όταν έρθει ο χρόνος. Ετσι, κάποιοι που έμεναν στην αφάνεια, ξαφνικά γίνονται οι ήρωες της μιας βραδιάς.

Οπως, ο 21χρονος Βραζιλιάνος Λουίς Αραούχο της Λιλ. Από το καλοκαίρι, όταν μετακόμισε από τη Σάο Πάολο στο γαλλικό πρωτάθλημα, δεν είχε καταφέρει να προσαρμοστεί και «μετρούσε» ελάχιστες συμμετοχές ως βασικός. Στο εντός έδρας ματς με τη Λυών πάτησε το χορτάρι στο 30′ αντικαθιστώντας τον τραυματία Ελ Χάζι. Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Αραούχο. Πρώτα η ασίστ στον Πέπε που μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια με δικό του γκολ η Λιλ έκανε την ανατροπή. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος αναδείχθηκε από το πουθενά MVP της συνάντησης.

Δεύτερη περίπτωση. Ο 30χρονος επιθετικός της Ρότσντεϊλ Στιβ Ντέιβις. Στα τελευταία οκτώ ματς της ομάδας του (σε όλες τις διοργανώσεις) ήταν εκτός αποστολής. Ελάχιστες συμμετοχές κι αυτός, ενώ στο παιχνίδι με την Τότεναμ για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Αγγλίας μπήκε στο γήπεδο στο 75′. Το Σύμπαν όμως είχε αποφασίσει να συνωμοτήσει. Ο Ντέιβις σκόραρε 20» πριν από το σφύριγμα της λήξης ισοφαρίζοντας (2-2) κι η ουραγός της Λιγκ 1 Ροτσντέιλ εξασφάλισε ένα ακόμα τηλεοπτικό ματς κόντρα στην Τότεναμ. Κι αυτό σημαίνει επιπλέον χρήματα στο ταμείο.