Η ΑΕΚ δείχνει να προχωρά στο τελικό και πλέον κομβικό κομμάτι της σεζόν με το πόδι στο γκάζι. Εχοντας ρυθμό, δίψα για να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας και ένα σύνολο που πέρα από «δεμένο» δείχνει και αρκετά ισορροπημένο. Η Ενωση είναι μια ομάδα που ουσιαστικά δεν έχει έναν σταρ, έναν παίκτη να ξεχωρίζει. Αντίθετα, διαθέτει ένα σύνολο μέσα από το οποίο μπορούν να προκύψουν διαφορετικοί πρωταγωνιστές ανά αγώνες ή ακόμα και ανά περιόδους.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος που «κουβαλούσαν» την ΑΕΚ, στη συνέχεια η σκυτάλη δόθηκε στους Αραούχο, Λιβάγια, στην πορεία ξανά στον Λάζαρο, ενώ τελευταία στο κάδρο μπήκε για τα καλά και ο Μπακασέτας.

Αναφερόμαστε στους παίκτες που μπορούν σε διάρκεια να κάνουν τη διαφορά για την Ενωση, καθώς ανά παιχνίδι η ποικιλία των πρωταγωνιστών για την ομάδα του Χιμένεθ είναι ακόμα μεγαλύτερη. Με τελευταίο παράδειγμα τον Βράνιες και τα όσα έκανε απέναντι στην Ξάνθη.

Αυτό το στοιχείο της ισορροπίας του ρόστερ της ΑΕΚ είναι ενδεχομένως και εκείνο που την κάνει να διαφέρει από τους αντιπάλους της. Και δη τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο φαίνεται πως θα παλέψει μέχρι τέλους, τουλάχιστον για το πρωτάθλημα. Αφού για το Κύπελλο υπάρχουν επίσης η Λάρισα και ο Πανιώνιος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενδεχομένως διαθέτει κάποιες πιο ποιοτικές μονάδες έναντι της ΑΕΚ, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει την ομοιογένεια των Κιτρινόμαυρων. Ούτε φυσικά την ικανότητα που έχει το σύνολο του Χιμένεθ να αναδεικνύει και έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, μέσα από το rotation και τις επιλογές του Ισπανού. Το οποίο προς το παρόν όχι μόνο δεν έχει κοστίσει στην ΑΕΚ, αλλά την κρατά, για τα καλά, μέσα και στις τρεις διοργανώσεις.