Και να που φτάσαμε στο σημείο να φοβούνται οι παράγοντες για το τι θα συναντήσουν στις έδρες των ομάδων τους. Ακόμη καλύτερα, ο λόγος γίνεται για τη διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης. Το Σάββατο το πρόγραμμα ορίζει Λαμία – ΠΑΟΚ και οι διοικητικοί των γηπεδούχων από τώρα έχουν πολλές σκέψεις. Διότι τα όσα συνέβησαν προ ολίγων ημερών στα Γιάννινα, η μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, το «ντου» όσων δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο και τα παρεπόμενα, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα. Θα προκύψει, άραγε, αντίστοιχο σκηνικό; Ηδη, το ζήτημα δεν είναι αν απαγορεύεται ή όχι η παρουσία φιλοξενουμένων στις εξέδρες, αλλά ο τρόπος που θα υπάρξει αστυνόμευση. Με δεδομένο πως υφίσταται ανησυχία, μέσα στα ενδεχόμενα είναι να μη δοθούν εισιτήρια στους φίλους του ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια να μην κυκλοφορήσουν καν εισιτήρια και να μπουν στο γήπεδο μόνον οι κάτοχοι των διαρκείας. Με εικόνα από άδεια καθίσματα που δεν τη λες και διαφήμιση για το άθλημα. Αν, ξαναλέμε, επικρατήσει αυτό το σενάριο.

Διαμάχη

Η (προχθεσινή) νίκη του ΠΑΟΚ και κυρίως το 1-0 που ήρθε με γκολ οφσάιντ έφεραν την αντίδραση της Λάρισας. «Το είδαμε από τα πενήντα μέτρα» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Θεσσαλοί. Ο ΠΑΟΚ δεν το προσπέρασε και ελαφρώς ξέφυγε, βγάζοντας προς τα έξω «οφσάιντ που είδε από τα 50 μέτρα ο κ. Κούγιας ή ορισμένα ΜΜΕ της επιρροής του εργοδότη του μπορούν να δικαιολογηθούν είτε από έλλειψη όρασης είτε από χρήση παραισθησιογόνων». Ο Αλέξης Κούγιας αυτό δεν το άφησε αναπάντητο και με δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Εδώ και 40 και πλέον χρόνια, από τότε που ορίστηκα δικηγόρος, είμαι μόνο αφεντικό του εαυτού μου. Οσον αφορά την ψευδή, συκοφαντική και υποτιμητική για εμέ ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ περί αφεντικού, με υπονοούμενο τον μεγαλοεφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, έχω να δηλώσω ότι τουλάχιστον μέχρι σήμερα, έστω και σε μία υπόθεση, δεν υπήρξα ποτέ δικηγόρος του. Σήμερα είμαι δικηγόρος του εκδότη του Ομίλου Παραπολιτικά (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα) κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος εκτός της στενής του φιλίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ουδεμία επιχειρηματική σχέση με αυτόν έχει». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εντός της ημέρας ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τιμωρία

Η καμπάνα που αναμενόταν… ήχησε για τον Τζούρτζεβιτς. Ο σέρβος επιθετικός τιμωρήθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την απόφασή του να αγνοήσει τις εντολές του τεχνικού τιμ και να αναλάβει την εκτέλεση πέναλτι στο ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οταν σου λένε «άλλος» και κάνεις του κεφαλιού σου, επόμενο είναι να την πατήσεις…