Τόσα χρόνια δεν αξιοποίησαν το χρυσάφι που είχαν στα χέρια τους. Η συνδρομητική έδινε πακτωλό εκατομμυρίων αλλά οι ΠΑΕ άφησαν τα ευρώ να φύγουν από τα χέρια τους. Δεν βελτίωσαν το προϊόν, δεν ακολούθησαν την πρόοδο στις άλλες Λίγκες, αρνήθηκαν να κοιτάξουν κατάματα τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα; Η τηλεόραση γυρίζει την πλάτη στο ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά την κεντρική διαχείριση. Δηλαδή, προτίθεται να κάνει συμφωνίες με κάθε εταιρεία ξεχωριστά και αυτό σημαίνει πολλά για το αύριο του εγχώριου ποδοσφαίρου. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στο εγγύς μέλλον για το κατά πόσο θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα και τους όρους. Ωστόσο οι ομάδες καλούνται να κολυμπήσουν στο πέλαγος. Να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες. Εύκολο; Δεν θα το λέγαμε. Κυρίως γιατί τόσο καιρό απέτυχαν σε πολλούς τομείς, όπως στον τομέα με τις χορηγίες, γιατί πολλάκις ένιωθαν να έχουν τον γάιδαρό τους δεμένο και αδυνατούσαν να προσεγγίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την τηλεόραση. Ηταν, για να το πούμε απλά, η κότα που έκανε τα χρυσά αβγά. Ας πρόσεχαν. Ξανά με την τηλεόραση πρέπει να επιβιώσουν. Αλλά τώρα θα φανεί το μέγεθος κάθε ομάδας, η ισχύς ή η πειθώ του κάθε παράγοντα.

Μπάσκετ

Δεδομένου ότι πρωτάθλημα δεν θα έχει για τρία Σαββατοκύριακα (All star game στην Πάτρα, τελικός Κυπέλλου, εθνική ομάδα), σήμερα ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής με δύο παιχνίδια. Σε αυτά αγωνίζονται οι φιναλίστ του Κυπέλλου, ώστε να έχουν μια μέρα παραπάνω προετοιμασία για το μεταξύ τους ραντεβού. Το Ρέθυμνο φιλοξενεί την ΑΕΚ (15.30), που θα έχει στη σύνθεσή της τον Κέβιν Πάντερ, τον νέο της ξένο. Λίγο αργότερα (18.30) τα Τρίκαλα θα υποδεχτούν τον Ολυμπιακό.

Νότια Κορέα

Το 84% των εισιτηρίων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ έχει ήδη πουληθεί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει πως οι θεατές θα αποζημιώνονται στο 100% της αξίας των εισιτηρίων τους για τα αγωνίσματα που θα αναβάλλονται λόγω κακοκαιρίας και εφόσον φυσικά δεν επιθυμούν να κρατήσουν τα εισιτήρια για τη νέα ημέρα διεξαγωγής του κάθε αγωνίσματος.