Λάθος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 08:00 |

Σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Τρίτη κατηγορία δεν προβλέπεται.
Πουθενά - εκτός από την Ελλάδα...
Στη χώρα μας και σχετικά πρόσφατα (από το 2015 για την ακρίβεια...) μια μερίδα στελεχών της αντιπολίτευσης δραστηριοποιείται υπέρ της κυβέρνησης.
Λιγότεροι στην Κεντροαριστερά. Το ΠΑΣΟΚ πρόλαβε να ξεφορτώσει κανονικά στον ΣΥΡΙΖΑ κι όσοι έμειναν πίσω κάνουν την πάπια.
Περισσότεροι στην Κεντροδεξιά. Εκεί οι «φιλοκυβερνητικοί» επέλεξαν λειτουργία «παράγκας». Εμειναν μέσα, υπονομεύοντας τους μέσα και παινεύοντας τους έξω.
Με διάφορα προσχήματα («εθνική συνεννόηση», «συναίνεση», «ήπιοι τόνοι» κ.λπ.) έβρισκαν τρόπο να βάζουν πλάτη στον Τσίπρα εναντίον των δικών τους.
Ο Αντώναρος ήταν τέτοια περίπτωση.
Τον ενοχλούσε ο φωνακλάς Αδωνις αλλά κι ο πολύ ηπιότερος Μητσοτάκης. Διαφήμιζε διάφορες «αποκαλύψεις» που θα κλονίσουν τη ΝΔ. Και ταυτοχρόνως συνέχαιρε τον «κορυφαίο νομικό» και «φίλο» Παπαγγελόπουλο!
Δυο μέτρα και σταθμά.
Ζητούσε να παραιτηθεί ο Αδωνις από αντιπρόεδρος για τη Novartis αλλά όχι ο Αβραμόπουλος από επίτροπος για την ίδια υπόθεση ενώ δεν είπε λέξη για παραίτηση του Καμμένου τότε με τα βλήματα.
Εως εδώ, θέμα του.
Το πρόβλημα προκύπτει όταν μια (ούτως ή άλλως) επιλήψιμη πολιτική συμπεριφορά παραπέμπει σε έναν υπόγειο άξονα Τσίπρα - Καραμανλή με αναφορές στον Παυλόπουλο, τους ΑΝΕΛ, κάποιους βουλευτές της ΝΔ και το Μαξίμου.
Κοινός στόχος τους, ο Μητσοτάκης.
Είναι έτσι; Κάποιοι το πιστεύουν. Ο Καραμανλής ως συνήθως σιωπά. Χθες πάντως οι «κύκλοι του» άδειασαν τον Αντώναρο μιλώντας για «προσωπικές απόψεις».
Είναι αλήθεια βεβαίως ότι η δράση της πραγματικής ή εικαζόμενης «παράγκας» με την πάροδο του χρόνου (και των δημοσκοπήσεων) έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.
Δεν διαθέτει την ισχύ του 2015 όταν οδήγησε τη ΝΔ σε σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκλογή του Μητσοτάκη στην αρχηγία χάλασε τη σούπα, τα νταραβέρια με τον Τσίπρα κόπηκαν κι αυτό ίσως εξηγεί γιατί τον έχουν στην μπούκα.
Δεν θα σταθώ λοιπόν στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού Τύπου για τη διαγραφή - λες και διαγράφηκε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος αυτοπροσώπως!
Ούτε θα πάρω σοβαρά τις θεωρίες περί αναταραχής στην αντιπολίτευση.
Σημειώνω απλώς πως δεν βρέθηκε ούτε ένα (αριθμός: 1) στέλεχος της ΝΔ να πάρει το μέρος του διαγραφέντος!
Θα σημειώσω απλώς ότι ο Αντώναρος επιτέθηκε στην ηγεσία της ΝΔ για μια υπόθεση που ολόκληρη η ΝΔ θεωρεί (καλώς ή κακώς) ότι είναι σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν κατάλαβε; Δεν ξέρω. Πάντως έκανε λάθος και μοιραία πήρε πόδι.
Και γι' αυτά που είπε. Αλλά κυρίως γι' αυτό που δεν κατάλαβε!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
4
Τάκης
14/02/2018 20:28
Πρώτη φορά βλέπω να διαγράφεται πρώην βουλευτής της νέας δημοκρατίας και να κλαίνε τα συριζοτρόλια ενώ οι νεοδημοκράτες φωνάζουν μπράβοοοοο!!
Β.Χ
14/02/2018 16:15
Εμείς όλοι οι νεοδημοκράτες που σηκωθήκαμε απο τους καναπέδες και πήγαμε και βγάλαμε αρχηγό τον Μητσοτάκη τα βλέπαμε όλα αυτά.τους προειδοποιούμε λοιπόν ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες.
ΒΧ
14/02/2018 15:36
Εμείς όλοι οι νεοδημοκράτες που σηκωθήκαμε απο τους καναπέδες και τρέξαμε να ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη τα βλέπαμε όλα αυτά,και τους προειδοποιούμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες.
Αηδιασμένος
13/02/2018 22:25
Η πλήρης απομόνωση (πολιτική) του ΣΥΡΙΖΑλήτη θα γίνει πράξη μόνο όταν το κίνημα αλλαγής ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σκοπό, σε καμία περίπτωση, να συνεργαστεί με τους συνασπισμένους και άλλους. Και τότε θα δικαιωθεί πολύς κόσμος. Όλοι αυτοί που παρότι είδαν τον ενιαίο Συνασπισμό, σε αγαστή συνεργασία με τον εφιάλτη, να στέλνει στο ειδικό δικαστήριο τον Ανδρέα έκαναν κάποια εποχή αγώνα να μπει στη βουλή. Τώρα μια μόνο είναι η επιλογή. Εκεί Αλέξη εκεί, στην τρίτη θέση εκεί, μαζί με τον Πολάκη και τον Κουρουμπλή.