Η Μίλαν δαπάνησε το καλοκαίρι περισσότερα από 220 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ με ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται έως τώρα, η πραγματική βοήθεια έρχεται από τα δικά της παιδιά. Η συνεισφορά παικτών όπως του 21χρονου επιθετικού Πάτρικ Κουτρόνε, του 21χρονου αμυντικού Νταβίντ Καλάμπρια, αλλά και του 20χρονου μέσου Μανουέλ Λοκατέλι (όλοι προέρχονται από τις ακαδημίες της Μίλαν) είναι χωρίς αμφιβολία πολύ μεγαλύτερη από ποδοσφαιριστές που κόστισαν δεκάδες εκατομμύρια, όπως οι Μπονούτσι, Αντρέ Σίλβα, ή Τσαλχάνογλου.

Ο Τζενάρο Γκατούζο έχει καθιερώσει στη βασική ενδεκάδα τον Κουτρόνε, αντί του Αντρε Σίλβα για τον οποίο οι κινέζοι ιδιοκτήτες έδωσαν 40 εκατ. ευρώ στην Πόρτο. Ο Κουτρόνε έχει πετύχει (με τα δύο τελευταία κόντρα στη ΣΠΑΛ) 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και το νικητήριο επί της Ιντερ στο ντέρμπι του Μιλάνου για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο μοναδικός παίκτης που έχει πραγματικά δείξει ότι πρόκειται για μία εξαιρετική επένδυση είναι ο 21χρονος ιβοριανός μέσος Φρανκ Κεσί. Η Μίλαν έδωσε 28 εκατ. στην Αταλάντα για να τον φέρει στο Σαν Σίρο και ο 21χρονος έχει ήδη προσφέρει πολλά, έχοντας μάλιστα σκοράρει τέσσερις φορές.

Οσον αφορά τον Πάτρικ Κουτρόνε, έχει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και ο μόνος παίκτης που τον ξεπερνά είναι ο Σούσο (με ένα περισσότερο). Τελικά, η ακαδημία της Μίλαν μάλλον αξίζει περισσότερα…