Φυσικά και θέλει ακόμη τον Γεβχέν Χατσερίντι ο ΠΑΟΚ. Δεν κατάφερε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, αλλά τον διατηρεί στην κορυφή της μεταγραφικής του λίστας για το καλοκαίρι. Εχει καταθέσει πρόταση στον 31χρονο κεντρικό αμυντικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Delete», o Δικέφαλος προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο για «κλειστό» τριετές συμβόλαιο. Στην προσφορά του υπάρχουν και μια σειρά από μπόνους που μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις αποδοχές του διεθνούς άσου. Μπόνους ανά συμμετοχή, ανά νίκη, μπόνους για τα ματς που ο ΠΑΟΚ δεν θα δέχεται γκολ κ.λπ. Αν ο Χατσερίντι είναι κοντά στη μετακόμισή του στη Θεσσαλονίκη; Αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς με σιγουριά. Ούτε καν ο Βαντίμ Σαμπλί, ο ατζέντης (των Μάτος, Σακχόφ, Αζεβέδο και επιστήθιος φίλος του Μίχελ), που επί της ουσίας έχει αναλάβει την υπόθεση. Ο Σαμπλί ήταν ο πρώην μάνατζερ του Χατσερίντι και, όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει και έξτρα κίνητρο σε αυτή την υπόθεση. Να πάρει πίσω τον ποδοσφαιριστή που έχασε από τον Ιβάν Πιροζένκο, ο οποίος α λα Ντιναμό διατηρεί τα δικαιώματα του Χατσερίντι ώς το καλοκαίρι. Ο νυν μάνατζερ δεν θέλει επ’ ουδενί ο ποδοσφαιριστής να καταλήξει στον ΠΑΟΚ και ο λόγος είναι προφανής. Προτιμά την Τουρκία ή ακόμη και την παραμονή του Χατσερίντι στην Ντιναμό Κιέβου, η οποία προφανώς και θέλει να τον κρατήσει. Πριν από λίγες ημέρες, του κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση. Του προσφέρει για διετές συμβόλαιο 1,8 εκατ. δολάρια. Κάτι λιγότερο από τον ΠΑΟΚ δηλαδή. Τι λέει ο ίδιος ο Χατσερίντι; Ανθρωπος που γνωρίζει καλά την υπόθεση μας εξήγησε ότι ο ουκρανός στόπερ σκέφτεται δύο πράγματα και ένα πρόσωπο. Την… αγάπη του για το χρήμα και την ανησυχία του για το εξωτερικό. Οσο για το πρόσωπο; Λέγεται Ιγκόρ Σούρκις, είναι ο πρόεδρος της Ντιναμό Κιέβου και δεν… αστειεύεται καθόλου. Ο ισχυρότερος άνδρας του ουκρανικού ποδοσφαίρου, που δεν χάνει ποτέ παίκτη «ελεύθερο». Προβλέπεται… ντέρμπι λοιπόν.

ΗΡΘΕ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Η ΑΕΚ απέκτησε τον Νίκλας Χουλτ, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι όλοι και τόσο χαρούμενοι με αυτό. Πόσω μάλλον ο Ελντερ Λόπες (φωτογραφία) που δεν τον έφτανε πως είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα από τον (δεξιοπόδαρο) Μιχάλη Μπακάκη, πλέον βλέπει και δεύτερο ανταγωνιστή. Είναι προβληματισμένος ο Πορτογάλος και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προ ημερών έφτασε στην Αθήνα ο μάνατζέρ του για να συναντηθεί με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι ο Λόπες έχει συμβόλαιο ώς το 2019 με τους Κιτρινόμαυρους.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Και κάτι ακόμη για την ΑΕΚ, μιας και γράφτηκε πολύ τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά μετά το γκολ του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (φωτογραφία) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ σίγουρα θέλει να κρατήσει τον Ουκρανό, αλλά αυτό δεν το έχει ακόμη διευθετήσει. Δεν υπάρχει συμφωνία. Υπάρχουν κάποιες πρώτες συζητήσεις εδώ και εβδομάδες που δεν έχουν βγάλει πουθενά. Το συμβόλαιο του Τσιγκρίνσκι τελειώνει το καλοκαίρι και το μόνο σίγουρο είναι πως ο άλλοτε άσος της Μπάρτσα όντως θέλει να μείνει στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Τίποτα παραπάνω.

«ΟΧΙ» ΣΕ ΠΟΓΚΜΠΑ

Προτάθηκε μέσα στον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό, την εποχή που φαινόταν να υπάρχει στο κάδρο το ενδεχόμενο απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Προτάθηκε και κάποιοι υπέθεσαν ότι μπορεί όντως να… προχωρήσει, μιας και ο Οσκαρ Γκαρσία είχε συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο στόπερ στη Σεντ Ετιέν και, παρότι δεν του είχε δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής, είχε πολύ καλή άποψη. Ο Καταλανός όμως επί ελληνικού εδάφους δεν δικαίωσε την… προσδοκία. Απέρριψε τον Φλορεντίν Πογκμπά (φωτογραφία) με συνοπτικές διαδικασίες δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους υπάρχοντες κεντρικούς αμυντικούς. Αν έχει κάποια σχέση ο Φλορεντίν με τον Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Είναι αδέρφια.

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Το… μεγάλο παζάρι στη νέα ποδοσφαιρική αγορά μόλις ξεκίνησε και η Ελλάδα, όπως φαίνεται, θα έχει τον δικό της ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες είναι στη χώρα μας εκπρόσωποι δύο μεγάλων γραφείων μάνατζερ που «δουλεύουν» σχεδόν αποκλειστικά την αγορά της Κίνας. Και προφανώς για παραπάνω από έναν ποδοσφαιριστή. Ποιοι οι εκλεκτοί; Θα δείξει. Το σίγουρο είναι πως μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουμε τον νου μας…

ΕΠΙ… ΤΕΣΣΕΡΑ

Τρομερή νίκη της Γουότφορντ επί της Τσέλσι το βράδυ της Δευτέρας. Με το επιβλητικό 4-1 και με δύο Ελληνες στην ενδεκάδα. Ο Καρνέζης, μιας και ο βασικός πορτιέρο Εουρέλιο Γκόμες είναι τραυματίας, και ο Χοσέ Χολέμπας σε ρόλο – έκπληξη. Ως αριστερός στόπερ στο 3-4-3 του Χάβι Γκράθια (φωτογραφία) –ναι, του πρώην της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου –που αντικατέστησε τον Μάρκο Σίλβα πριν από μερικές εβδομάδες. Ελλάδα… επί τέσσερα κατά κάποιον τρόπο σε αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα.