Αμυντικές ανορθογραφίες που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα στον Ολυμπιακό.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δέχεται μεγαλύτερη πίεση στις προπονήσεις σε φάσεις όπως αυτή που πέτυχε το γκολ ανοίγοντας τον δρόμο της ΑΕΚ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Αραούχο δεν πίστευε στην τύχη του με το «αυτοφάουλ» του αντιπάλου του Ρομαό, στη φάση του δεύτερου γκολ.

Μέχρι το 83′ που μείωσε με τον Ταχτσίδη, ο Ολυμπιακός είχε μηδέν τελικές στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι προφανές πως το αγωνιστικό λογισμικό των πρωταθλητών χρειάζεται update. Οπως και το ψυχολογικό. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά η εξαέρωση της δύναμής του σε τέσσερα παιχνίδια με την ΑΕΚ φέτος. Ακόμα και με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα οι Ερυθρόλευκοι δεν θα μετρούσαν τρεις ήττες και μία ισοπαλία, όπως συνέβη με τον Δικέφαλο.

Από σήμερα ξεκινά η εσωτερική χαρτογράφηση των πρωταθλητών ώστε να εντοπιστούν οι ύφαλοι και να αποφευχθεί το ναυάγιο. Το Κύπελλο χάθηκε. Ακούγεται ως μασημένο κλισέ, αλλά δεν χάθηκε το πρωτάθλημα, παρά τις εργώδεις προσπάθειες των υποβολέων που λειτουργούν εν κρυπτώ και παραβύστω. Οι οποίοι, σημειωτέον, θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η υπερβολική πίεση σε έναν αντίπαλο φέρνει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Του Σουν Τσουν, κινέζου πολεμιστή και φιλοσόφου.