Δύο πραγματικές χαμένες ευκαιρίες σε τρία ματς. Και αυτές από στημένες μπάλες. Την Κυριακή ο Μασούντ στο ριμπάουντ από το άτσαλο διώξιμο του Ζιλέ σε εκτέλεση φάουλ, χθες πάλι ο Ιρανός στο δεύτερο δοκάρι να υποδέχεται την μπάλα που έσκασε σαν βόμβα στην αντίπαλη περιοχή από εκτέλεση κόρνερ. Δύο χαμένες ευκαιρίες σε 280′ ποδοσφαίρου, από τα οποία η ΑΕΚ πήρε τα πάντα σηκώνοντας παντιέρα νταμπλ και ο Ολυμπιακός τίποτα!

Αφοπλιστικό στατιστικό –πόσω μάλλον αν σκεφτείς ότι οι Ερυθρόλευκοι την Κυριακή προηγούνταν ώς το 87′ –αλλά και όπως αποδεικνύεται αληθινό! Απίστευτο αν προσθέσεις ότι (μόνο) χθες μετά το 87′ είχαν και εκείνοι δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζούρτζεβιτς αλλά δεν… Τι θέλουμε να πούμε; Το αυτονόητο. Λίγο ποδόσφαιρο σε αυτή την τριλογία. Τόσο λίγο που δύσκολα πιστεύει κάποιος ότι ουσιαστικά ένας από τους δύο τα πήρε όλα. Εγινε όμως. Επικράτησε εκείνος που έκανε τα λιγότερα λάθη ή που τιμωρήθηκε από τα λιγότερα λάθη, αν θυμηθούμε ότι την Κυριακή ο διαιτητής Παπαπέτρου παραδέχθηκε το σφάλμα του στη φάση του 1-2, με τον Γιακουμάκη να μην τιμωρείται για το επιθετικό φάουλ στον Μποτία.

Χθες, στη φάση του 1-0, ο κατά συνθήκη στόπερ Ρομαό «πουλάει» την μπάλα στον αντίπαλο και η εξέλιξη φέρνει τη σέντρα με το αριστερό (!) του Μπακάκη στον Χριστοδουλόπουλο, που δίχως άλμα νικά τέσσερις αμυντικούς του Ολυμπιακού. Ο Μπακάκης το αριστερό το εμπιστεύεται μόνο για να ανέβει στο λεωφορείο. Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν στο γήπεδο γιατί τραυματίστηκε ο Λόπες. Από τον πάγκο ήρθε και ο Αραούχο, σκόρερ του 2-0.

Την Κυριακή ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο τον Γιακουμάκη στο 85′ και ο νεαρός βρέθηκε να φέρνει τα πάνω κάτω χωρίς να το καταλάβει ούτε ο ίδιος.

Δεν ξέρουμε αν η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το νταμπλ. Επιβάλλεται όμως ο Μανόλο σήμερα κιόλας να αγοράσει ένα λαχείο…

ΥΓ. Το άστρο του Χιμένεθ και ο Παπαπέτρου της Κυριακής δεν δικαιολογούν την «τριλογία» εμφανίσεων των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.