Για πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός μίλησε την Κυριακή το βράδυ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και λίγα είπε. Επειδή δεν μπορούσε να ξέρει αυτά που θ’ ακολουθούσαν. Την Κυριακή, στα Γιάννινα και στο Γ. Καραϊσκάκης έγιναν επεισόδια. Στη μία περίπτωση η Αστυνομία ήταν τυφλή. Στην άλλη διαβασμένη. Ηξερε τι έπρεπε να γράψει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

– Στα Γιάννινα, η κάμερα δείχνει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να σπάνε την αφύλακτη (!) πόρτα και να εισβάλλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Οι οπαδοί του ΠΑΣ αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους σε περισσότερους από χίλιους, που μεταξύ των άλλων πετούσαν και πέτρες. Καταγγέλλουν την αδιαφορία της Αστυνομίας, την εντολή να αποχωρήσουν (!) οι δυνάμεις της για να διευκολυνθούν οι εισβολείς, στη λογική να σωθεί η πόλη! Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υπέπεσε στην αντίληψη της Αστυνομίας. Και γι’ αυτό δεν συντάχθηκε καν έκθεση. Για την Αστυνομία, στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Ούτε καν οι κλοπές στα καταστήματα της πόλης.

– Στο Γ. Καραϊσκάκης, η Αστυνομία ήταν διαβασμένη. Ηξερε με κάθε λεπτομέρεια το άρθρο 45 παράγραφος 4 του ΚΑΠ. Που αναφέρει ότι «αν τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας επιβάλλεται η επιπρόσθετη ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών». Και φρόντισε να καλύψει και τις δύο προϋποθέσεις. Αναφερόμενη στην έκθεσή της σε «σπασμένα πλαστικά καθίσματα και διαφημιστικές πινακίδες (σ.σ. φθορές) και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού». Πως γίνεται η Αστυνομία στο Γ. Καραϊσκάκης να βλέπει αυτά που «πρέπει» να δει για να τυλίξει τον Ολυμπιακό σε μια κόλλα χαρτί και η Αστυνομία στα Γιάννινα να μη βλέπει τίποτα; Σύμπτωση; Μόνο αφελής μπορεί να το δεχθεί. Οτι οι αστυνομικοί στα Γιάννινα βγάζουν τον ΠΑΟΚ λάδι επειδή είναι τυφλοί και ο υπερβάλλων ζήλος στο Φάληρο επειδή είναι ανοιχτομάτηδες.