Ερώτημα: η διαιτησία στη Σούπερ Λίγκα λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο και κυριαρχείται από αμερόληπτες αποφάσεις;

Απαντά εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ με τη διατύπωση πρότασης στο υπόμνημα που παρέδωσε στον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο.

«Στο υπόμνημα της Επιτροπής, γράφει η ανακοίνωση της ΕΠΟ, περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ ακόμα δύο μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα».

Με άλλα λόγια, η Επιτροπή Παρακολούθησης διαπίστωσε στους έξι μήνες παρουσίας της στην Ελλάδα ένα διαιτητικό έλλειμμα το οποίο ζητά να καλυφθεί από δύο επιπλέον ξένους αρχιδιαιτητές.

Μία πρόταση που αποτελεί ουσιαστικά δικαίωση της στάσης του Ολυμπιακού απέναντι στη διαιτησία και την ΚΕΔ και ταυτόχρονα τροχίζει την αξιοπιστία του Περέιρα και όχι μόνο.

Ενδεικτικό της αμηχανίας που επικράτησε στην ΕΠΟ από τη στάση της Επιτροπής Παρακολούθησης είναι η τοποθέτηση της παραγράφου που αναφέρεται στο πολύ σημαντικό θέμα της διαιτησίας στο τέλος της ανακοίνωσης.

Είναι προφανές πως η Ομοσπονδία αισθάνεται την πλάτη της να ακουμπά σε τοίχο και τον πυρετό να της προκαλεί κομμάρες. Η υπερούσια τακτική που ακολουθεί πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, θυμίζει ομάδα που προσπαθεί να κάνει καθυστερήσεις για να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι. Αρχισαν όμως τα «γιούχα» από τον Χούμπελ και άντε τώρα να κρυφτείς.