Την ψυχή του στον Μεφιστοφελή πουλά το ισπανικό ποδόσφαιρο στην προσπάθειά του να πλησιάσει, έστω, τα έσοδα της Πρέμιερ Λιγκ από το εξωτερικό.

Η ισπανική λίγκα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας και τη Γενική Αθλητική Αρχή της χώρας, το οποίο προβλέπει εννέα άραβες παίκτες να δοθούν δανεικοί σε ισπανικές ομάδες μέχρι το καλοκαίρι.

Οσες ομάδες δέχτηκαν να συμπεριλάβουν έναν από τους άραβες ποδοσφαιριστές θα λάβουν μεγάλο χρηματικό ποσό, που μπορεί να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Τον ρόλο του Φάουστ δέχτηκαν να παίξουν οι Λεγκανές, Βιγιαρεάλ και Λεβάντε από την πρώτη κατηγορία και οι Νουμάνθια, Βαγιαδολίδ, Χιχόν και Ράγιο Βαγεκάνο από τη δεύτερη κατηγορία.

Η μόνη υποχρέωσή τους a priori είναι να προσφέρουν εμπειρίες από προπονήσεις στους διεθνείς άραβες παίκτες, πολλοί εκ των οποίων θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Αυτό το ιδιότυπο ποδοσφαιρικό «Εράσμους» αποτελεί έμπνευση της ισπανικής λίγκας, η οποία βλέπει τη Μέση Ανατολή ως την αγορά που θα τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί την Πρέμιερ Λιγκ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει προσαρμόσει πολλές από τις ημέρες και τις ώρες του αγωνιστικού προγράμματος.

Το πόσο περήφανοι είναι οι Ισπανοί για την επίκληση του Μεφιστοφελή αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι οι παράγοντες της λίγκας και των ομάδων αποφεύγουν να μιλούν για το θέμα.