Ούτε µήνα

Δύσκολοι καιροί για προπονητές. Ο Σάκης Τσιώλης από το ταμείο ανεργίας ήθελε να βρεθεί ξανά στο ξέφωτο της επικαιρότητας. Είπε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα «ναι» στην πρόταση της Κέρκυρας, αλλά μέτρησε τρεις σερί ήττες και το χειρότερο, η εικόνα της ομάδας ήταν ολότελα απογοητευτική. Πώς να έμενε; Το διαζύγιο ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Κάπως έτσι, ο μεν Τσιώλης περιμένει την επόμενη πρόταση, η δε Κέρκυρα αναζητεί τον νέο τεχνικό της, τον τέταρτο (!) σε τούτη τη σεζόν, ύστερα από τους Ελευθερόπουλο, Βοσνιάδη και Τσιώλη.

Συμπέρασμα: το ευκολότερο πράγμα για τους παράγοντες είναι να λαμβάνουν απόφαση για το τέλος μιας συνεργασίας με κόουτς.Αλλά και οι προπονητές ώρες ώρες δεν μετρούν καλά καταστάσεις, πιεσμένοι από την ανάγκη να επανέλθουν στους πάγκους.

VAR

Τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Λέουβεν για το VAR φαίνεται ότι ενθουσίασαν τα στελέχη της FIFA. Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι άναψε το πράσινο φως, το VAR ήρθε για να μείνει και θα το δούμε οσονούπω στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Μάρτιο.

Ραντεβού

Για να έχετε πλήρη γνώση των αγώνων που έχει διαιτητεύσει ο Τάσος Σιδηρόπουλους με ζευγάρι τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ιδού: (27/11/2010) ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0, (11/11/2012) ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-4, (17/5/2016, τελικός Κυπέλλου) ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1, (2/10/2016) Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0, (26/4/2017, ημιτελικός Κυπέλλου) ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1 και (24/9/2017) ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2.

Οι έχοντες καλή μνήμη σίγουρα θα θυμάστε ότι ο διεθνής διαιτητής στα περισσότερα από αυτά τα ματς δεν είχε απόδοση ανάλογη ενός top class ρέφερι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Τα προβλήματα του Νόβακ Τζόκοβιτς στον αγκώνα εμφανίστηκαν και πάλι και ο Σέρβος αποχαιρέτησε το Οπεν της Αυστραλίας. Ανεξάρτητα από αυτά πάντως, ο Νοτιοκορεάτης Χιόν Τσανγκ, Νο 58 στον πάγκο άξιζε τη νίκη και αυτό το παραδέχτηκε ο 30χρονος Σέρβος. Ο Τσανγκ επικράτησε στα τρία σετ (7-6,7-5,7-6) και έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που θα αγωνιστεί σε προημιτελική φάση τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Ντέρµπι

Οσοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν το βάζουν κάτω στον Πλατανιά και προχωρούν σε μεταγραφές και ανασύνταξη δυνάμεων, τώρα έχουν απάντηση: πολύ απλά, γιατί το πρόγραμμα της ομάδας είναι σύμφωνα με τα «θέλω» προπονητή και ποδοσφαιριστών και άρα ελπίζουν στο θαύμα. Δεν λέμε ότι θα σώσουν την παρτίδα, αλλά περιθώρια υπάρχουν. Το Σάββατο έγινε ένα βήμα με τη νίκη επί του Λεβαδειακού. Τούτη την αγωνιστική το μεγάλο ντέρμπι, ματς σχεδόν μία κατηγορία, είναι το Κέρκυρα – Πλατανιάς. Αμέσως μετά στα Χανιά αναμένουν τον Απόλλωνα. Σε τρεις στροφές η ουρά παίρνει φωτιά.