Στο πρώτο δύσκολο ματς που είχε να δώσει η ΑΕΚ, σκόνταψε. Δεν ήταν ολότελα απρόσμενο. Τόσο διάστημα, τα λάθη στην περιφέρεια είχαν επισημανθεί, όπως και οι βαθμοί που πετάγονταν με ευκολία. Σε ένα πρωτάθλημα που όλοι εκτιμούν ότι σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί στα ντέρμπι, η ΑΕΚ παλεύει να πείσει για το αντίθετο. Τα πάει καλά με τους ισχυρούς, τα βρίσκει μπαστούνια με τις ομάδες που δεν εγείρουν υψηλές βαθμολογικές απαιτήσεις. Επί του παρόντος, η αδυναμία να βρει λύσεις σε ματς που θα έπρεπε να φύγει με τους βαθμούς, προβληματίζει. Γιατί πριν από τη Λάρισα υπήρχε ο Απόλλωνας. Και νωρίτερα από την Ξάνθη, ο Αστέρας στην Τρίπολη. Στο εξής, Χιμένεθ και ποδοσφαιριστές έχουν να ανέβουν βουνό. Και βέβαια, αν θέλουν να κοιτούν ψηλά, πιθανόν να ζητήσουν το μάξιμουμ στα ντέρμπι που έρχονται. Ιδού το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα. Να εκτοξεύσει τις επιδόσεις της στα κλασικά ραντεβού προκειμένου να ρεφάρει τις απώλειες με τους θεωρητικά ανίσχυρους του πρωταθλήματος.

Νιάτα

Το εκκωφαντικό 4-0 του Παναθηναϊκού επί της Κέρκυρας έχει αρκετές αναγνώσεις. Ο κόσμος αποθέωσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη και είναι αλήθεια πως ο κόουτς, παρά τα κατά καιρούς στραβά και δη στα εκτός έδρας παιχνίδια, προσπαθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Χρειάζεται όμως να επισημανθούν κάποια θέματα. Αραγε, ο τεχνικός του Τριφυλλιού αντιλήφθηκε πόσο χρόνο έχασε από το περασμένο φθινόπωρο και δώθε, όταν έδινε χρόνο στους λεγεωνάριους και όχι στα παιδιά που πονάνε τη φανέλα; Γιατί, δηλαδή, να ξεχάσει τον Χατζηγιοβάνη, να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Δώνη και να επιμείνει σε ποδοσφαιριστές αδιάφορους και ξεζουμισμένους; Σε εποχές κρίσης, το συναίσθημα και η αγάπη είναι αρετές που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Στον ΠΑΟ τις θυμήθηκαν εκ νέου κόντρα στην Κέρκυρα που δεν ήταν θηρίο, αλλά η καλή απόδοση έστειλε μηνύματα πως κάποιο κέρδος μπορεί να προκύψει.

Κατά Λάσκαρη

Υβριστικά συνθήματα είχαμε χθες στην Αθήνα έξω από το σπίτι του μεγαλομετόχου του μπασκετικού Αρη, Νίκου Λάσκαρη, από οπαδούς της ομάδας που πέταξαν και φέιγ βολάν με τα οποία του ζητούν να φύγει από την ομάδα.

Προχθές, κάτι ανάλογο –μόνο όμως με συνθήματα –έγινε και έξω από το σπίτι του Γιάννη Αλαφούζου από οπαδούς του Παναθηναϊκού.