«Τρία είναι τα όνειρα για κάθε αργεντινό ποδοσφαιριστή: να είναι βασικός στην ομάδα του, να γίνει εξώφυλλο στο Ελ Γκράφικο και να παίξει στην Εθνική Αργεντινής».

Το περιοδικό «Ελ Γκράφικο» είχε ζωή επτά ετών όταν ο Αλφρέδο ντι Στέφανο γεννήθηκε το 1926. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο ίσως σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που γέννησε το αργεντίνικο ποδόσφαιρο έγινε δεκάδες φορές εξώφυλλο του περιοδικού που εθεωρείτο η Βίβλος του αθλητισμού. Το 1986, όταν ο Μαραντόνα πήρε στην αγκαλιά του το πολυτιμότερο τρόπαιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, στο Μεξικό, το «Ελ Γκράφικο» πούλησε 690.998 τεύχη. Ρεκόρ στην ιστορία του. Τους τελευταίους μήνες η κυκλοφορία του είχε υποχωρήσει στα 17.000 φύλλα, αλλά το χειρότερο ήταν η έλλειψη διαφήμισης. Ετσι, μερικούς μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, διέκοψε την έντυπη έκδοσή του.

Μέσα από τις σελίδες του πέρασαν σπουδαίες πένες της δημοσιογραφίας και ο μυθικός διευθυντής Ντάντε Παντζέρι. Κάποτε ένας αναγνώστης τού είχε στείλει επιστολή στην οποία ανέφερε πως η άποψή του πρέπει να θεωρείται πιο σημαντική απ’ αυτή του περιοδικού γιατί «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Ο Παντζέρι τού απάντησε: «Μεταξύ του πελάτη και της αλήθειας συνεχίζουμε να προτιμάμε την αλήθεια, γιατί αντιλαμβανόμαστε πως είναι ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε τον πελάτη».