Πείραμα

Ηταν φανερό τι επεδίωκε η Ομοσπονδία του μπάσκετ, πού προσανατολιζόταν. Το είχαμε επισημάνει και σε τούτη τη στήλη: ο τελικός του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο μπάσκετ (17/2) θα διεξαχθεί με την παρουσία θεατών, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν επισήμως. Στο Ηράκλειο πρόκειται να διατεθούν εισιτήρια σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι δύο ομάδες θα λάβουν από 30 προσκλήσεις ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Θυμίζουμε ότι είναι ένα μέτρο που πρώτα βρήκε εφαρμογή στο βόλεϊ, καθόσον στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο διεξήχθησαν τελικοί (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) μόνο με την παρουσία παιδιών. Ακόμη κι αν υπήρξαν ελάχιστες εξαιρέσεις, το πείραμα πέτυχε, αλλά στην πορεία είτε εγκαταλείφθηκε, είτε ουδείς άλλος το υιοθέτησε. Και ύστερα από τα περσινά τραγικά γεγονότα στο Αλεξάνδρειο με τις ασχήμιες στο Αρης – Παναθηναϊκός, η ΕΟΚ άλλαξε γραμμή πλεύσης. Το ζητούμενο τώρα είναι να αντιληφθούν το πρόβλημα και οι ομάδες, γιατί λέγεται πως η ΑΕΚ δεν συμφωνεί και θα ήθελε να δώσει εισιτήρια στον κόσμο της. Να τονιστεί, τέλος, ότι στο μπάσκετ το σκέφτονταν χρόνια να το κάνουν, αλλά οι πιέσεις των ισχυρών ήταν αφόρητες και έτσι πήγαιναν από αναβολή σε αναβολή. Μέχρι την τωρινή απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Πίεση

Η στάση της ΑΕΚ στο θέμα του Βράνιες είναι κρίσιμη. Γιατί δεν συνηθίζεται ένας παίκτης κοντά 18 μήνες προτού λήξει το συμβόλαιό του να σηκώνει τέτοιο μπαϊράκι και απροκάλυπτα να εκβιάζει καταστάσεις για καλύτερο σε αποδοχές συμβόλαιο. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Θα ενδώσει η ΠΑΕ; ‘Η θα στείλει μήνυμα;

Στο κόλπο

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα το πιο φουσκωμένο πορτοφόλι. Ο ΟΦΗ του αποψιλωμένου ρόστερ (οκτώ παίκτες αποχώρησαν για οικονομικούς λόγους) έστησε πάρτι (3-0) απέναντι στη Δόξα Δράμας, που διαθέτει το υψηλότερο μπάτζετ της Football League! Με δύο γκολ του Δημήτρη Μάνου (το δεύτερο επιτεύχθηκε με βολέ για χαϊλάιτ) και ένα του Βασίλη Κουτσιανικούλη, οι Κρητικοί έκοψαν τα φτερά των Μαυραετών και μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη προνομιούχο θέση (έχουν 24 πόντους έναντι 26 της Παναχαϊκής). Ετσι, διεκδικούν άνοδο, ενώ το παιχνίδι –ας σημειωθεί –ήταν εξ αναβολής από την ένατη αγωνιστική.

Βόλεϊ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ έκανε η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα 3-0 της Λοκομοτίβ Μπακού, με το τρίτο σετ να τελειώνει 25-8 και να αποτελεί ρεκόρ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους όσον αφορά τις διαφορές στα σετ.