Ο τελευταίος που θα ήθελε να γίνει ανασχηματισμός είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, που τελευταία εργάζεται πολύ σκληρά, δηλαδή δίνει συνεντεύξεις και κάνει συναντήσεις. Ο Βασιλειάδης έχει έναν μεγάλο φίλο εντός της κυβέρνησης: τον Νίκο τον Παππά, με τον οποίο βλέπουν συχνά-πυκνά και τα ματς του Πανιωνίου. Εχει όμως και κάμποσους που δεν τον βλέπουν πολύ καλά και το γνωρίζει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής π.χ. δεν χαίρεται και πολύ που ο Βασιλειάδης ουσιαστικά ακύρωσε το νομοθετικό του έργο. Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, επίσης, δεν χαίρεται με δηλώσεις του είδους «είμαι Ολυμπιακός κ.τ.λ.». Ο τομέας Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί ουρανοκατέβατο στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Το χειρότερο όμως μήνυμα του το έστειλε η χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής».

Ζουράρις

Ο Βασιλειάδης έκανε κάτι δηλώσεις, ήρεμα και πολιτισμένα όπως συνηθίζει, σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Μεταξύ άλλων καταδίκασε (ελαφρώς, για να μη θυμώσει και κανένας…) το πρόσφατο κρεσέντο του κ. Κώστα Ζουράρι με θέμα τον Ολυμπιακό, τον Αρη και το στεατοπυγικό του υποσύστημα. Μη φανταστείτε ότι είπε κάτι βαρύ για τον Ζουράρι –ίσα ίσα που τον χαρακτήρισε και άνθρωπο με χιούμορ, που κάνει και δέχεται πειράγματα. Κι όμως η ηλεκτρονική σελίδα της «Αυγής» δεν έβαλε λέξη από όσα είπε ο υφυπουργός για τον Ζουράρι –κακό σημάδι.

Επιτυχία

Ο υφυπουργός χρειάζεται κάτι που να μοιάζει με προσωπική επιτυχία –και γρήγορα. Γι’ αυτό μεθοδεύει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι η εμφάνιση του περίφημου VAR, μια υπόθεση που έχει αναλάβει προσωπικά: θα το ήθελε δοκιμαστικά έστω στα ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Το δεύτερο που προσπαθεί να λύσει είναι το πρόβλημα των μετακινήσεων των οπαδών. Γι’ αυτό διοργανώνει μια σύσκεψη στην οποία θα προτείνει στις ΠΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη των μετακινήσεων των οπαδών τους στα ματς με αντιπάλους μικρότερους. Η απαγόρευση θα ισχύει πλέον μόνο για τα ντέρμπι.

Πόνος

Γιατί τον έπιασε τον Βασιλειάδη ο πόνος για τα δίκαια των οπαδών; Γιατί καταλαβαίνει πόσο εκτίθεται προσωπικά με τα όσα φέτος συμβαίνουν. Την περασμένη εβδομάδα ο Βασιλειάδης ήθελε να εφαρμόσει τον νόμο και να τιμωρήσει την ΑΕΚ γιατί οι οπαδοί της πήγαν με το «έτσι θέλω» στο Αγρίνιο. Πριν προλάβουν στο υφυπουργείο να βρουν τι είδους τιμωρία θα επιβάλουν (πιθανότατα θα ήταν κάποιο χρηματικό πρόστιμο για να μη θυμώσει ο κυρ Αλέκος…), είδαν στην Κέρκυρα κάποιους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ να κατακλύζουν το γήπεδο, στο οποίο προκάλεσαν μάλιστα και κάποιες ζημιές φεύγοντας –υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες. Ας πούμε ότι στην ΑΕΚ μπορεί να επιβληθεί μια τιμωρία. Στο υφυπουργείο, στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ λιποθυμούν, ενώ στην ΕΠΟ θα είχαμε απεργίες πείνας! Σωστά σκεπτόμενος ο υφυπουργός, αποφάσισε πως για να μην τον κάνουν ρεζίλι είναι καλύτερα να άρει την απαγόρευση των μετακινήσεων, την οποία άλλωστε στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ έχουν γραμμένη στο στεατοπυγικό τους υποσύστημα. Φυσικά όταν αρχίσουν οι οπαδοί και τα σπάνε ο Βασιλειάδης θα πει ότι η ευθύνη είναι των διοικήσεων των ΠΑΕ, που έχουν στρατούς και μπλα μπλα μπλα.

Τιμωρίες

Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω για τον φόβο του υφυπουργείου να τιμωρήσει όσους τους νόμους του παραβαίνουν, δεν έχετε παρά να δείτε τι δήλωσε ο υφυπουργός προχθές. Προσπαθώντας να πείσει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει πλέον ισονομία, επεσήμανε ότι «ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έπαιζαν στα γήπεδά τους μπροστά σε άδειες εξέδρες μέχρι προχθές». Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πίστευε ποτέ ότι υπήρχε πιθανότητα να μην τιμωρηθούν οι δυο ομάδες, οι οπαδοί των οποίων πρωταγωνίστησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος σε τεράστια επεισόδια. Οταν ο Βασιλειάδης κάνει αυτή την επισήμανση, απλά αποδεικνύει το άγχος που είχε κι ο ίδιος και οι συνεργάτες του για τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν! Ισως και τις πιέσεις που ασκήθηκαν για να τιμωρηθούν και οι δυο όσο πιο μαλακά γίνεται.

Ονειρο

Πάντως το μεγάλο όνειρο του υφυπουργού είναι και παραμένει το VAR. Από όσα λέει, καταλαβαίνεις πως αυτό θέλει να εμφανίσει ως τεράστιο επίτευγμα της θητείας του. Εχει βρει κάποιο κονδύλι από την ΕΕ και προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει με τη βοήθεια και του Παππά, που τον κάλεσε να παρευρεθεί στην επόμενη συνάντησή του με την ΕΠΟ. Ηδη μάλιστα με το βίντεο ο υφυπουργός μοιάζει να ασχολείται και προσωπικά. Μας είπε π.χ. ότι μόνο στο τέταρτο ριπλέι μπόρεσε να δει ότι στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ υπάρχει πέναλτι του Τσιντώτα στον Mπετρά. Μπράβο του υφυπουργού που χρειάστηκε τέσσερα ριπλέι για να δει το προφανές. Ελπίζω μάλιστα, αν βρει τα χρήματα για το VAR και το φέρει, να το χειρίζεται και ο ίδιος. Κυρίως γιατί οι διαιτητές της ΕΠΟ θα σταματάνε στα τρία ριπλέι και δεν θα βλέπουν το καλό το τέταρτο…