Στις 30 Ιανουαρίου του 2016, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλούσε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο μιας γιορτής για τον έναν χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (αλλά όχι και στην εξουσία, σύμφωνα με την Μπέττυ…). Ξαφνικά χτύπησε το κινητό ενός από τους παρευρισκομένους κι ακούστηκε ο ύμνος του Ολυμπιακού –ο κάτοχος του κινητού τον χρησιμοποιούσε ως ringtone.O Βερναρδάκης άρπαξε την ευκαιρία και με πόζα που θα ζήλευε κι ένας Ουίνστον Τσόρτσιλ δήλωσε: «Αυτό που άκουσα ήταν το τυπικό παράδειγμα της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο, ως έκφραση. Για όσους δεν καταλάβανε, ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη. Η τυπικότατη περίπτωση εκβολής στο ποδόσφαιρο και σε μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία μαύρου χρήματος που εκθρέφεται από άλλες δραστηριότητες. Οριζόντιες και μη».

Συρραφή

Κακό δεν είναι να έχεις μια τέτοια γνώμη: κακό είναι να τα κάνεις πάνω σου όταν για αυτά που λες σου ζητάνε εξηγήσεις. Του Βερναρδάκη του ζήτησαν. Κι αντί να εξηγήσει τι ήθελε να πει, προσπάθησε να βγάλει τους πάντες τρελούς. «Γίνεται μια συρραφή άσχετων στιγμών. Καταρχήν δεν μίλησα ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον κ. Μαρινάκη. Για κανέναν δεν μίλησα ονομαστικά. Πράγματι συνέβη ένα περιστατικό, όπου χτύπησε ένα κινητό με τον ύμνο του Ολυμπιακού στη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά δεν ειπώθηκαν τέτοια πράγματα» είπε. Υπήρχε βίντεο φυσικά, που αποδεικνύει ότι τα είπε όλα. Τουλάχιστον έκτοτε δεν ξαναμίλησε. Τουλάχιστον για τίποτα το σημαντικό.

Σχέση

Στις 11 Μαΐου του 2017 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος πήγε να παρακολουθήσει έναν αγώνα πόλο μεταξύ της Βουλιαγμένης, που προπονεί η αδελφή του, και του Ολυμπιακού. Ανάμεσα στον ίδιο και στους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν υπάρχει η καλύτερη σχέση από τον καιρό που, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατέθετε επερωτήσεις που είχαν στόχο την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, τότε προέδρου του Ολυμπιακού. Ο υπουργός έχασε την ψυχραιμία του κι έκανε χειρονομίες στους οπαδούς: είναι θαύμα ότι δεν συνέβησαν χειρότερα.

Καβγάδες

Δεν καβγαδίζει μόνο ο Καμμένος όμως. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Σταύρου Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού οι καβγάδες του Ζακυνθινού με τον Ολυμπιακό υπήρξαν ασταμάτητοι. Η ψυχρότητα μεταξύ του Κοντονή και των οπαδών του Ολυμπιακού είναι δεδομένη: ο Ζακυνθινός συχνά-πυκνά «φωτογράφιζε» τον Ολυμπιακό ως πρόβλημα. Στο τελευταίο επεισόδιο της σχέσης αυτής, οπαδοί του Ολυμπιακού τον έπιασαν να τραπεζώνει δημοσιογράφους της αρεσκείας του στην Καισαριανή: του εξέφρασαν παράπονα κόσμια, αλλά το περιστατικό μεγάλωσε την αντιπάθεια. Οταν αυτός έφυγε από το υφυπουργείο, ανέλαβε ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, που ναι μεν ακύρωσε το σύνολο σχεδόν του νομοθετικού έργου του προκατόχου του, πλην όμως κληρονόμησε από τον προκάτοχό του την αντιπάθεια για τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον κόσμο του, τις μετακινήσεις του οποίου απαγορεύει. Τελευταία είχε απαιτήσει την παράδοση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Μαρινάκη σε κάποιον άλλο, μετά την περίφημη έκδοση του γνωστού βουλεύματος, η τύχη του οποίου στο μεταξύ αγνοείται.

Φωνάζουν

Ο Βασιλειάδης δηλώνει «Ολυμπιακός», αλλά ποτέ του δεν έχει τοποθετηθεί για τα όσα εναντίον του Ολυμπιακού φωνάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Πέτρος Κωνσταντινέας και η κ. Ελένη Αυλωνίτου. Δεν είναι κουτός να το κάνει. Αλλωστε βρίσκεται σε μια κυβέρνηση της οποίας ο Πρωθυπουργός έχρισε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή ήδη από τον Σεπτέμβριο, βγάζοντας και φωτογραφία με τη φανέλα του Δικεφάλου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρω αν ο Βασιλειάδης θέλει όντως να κατεβεί στον Πειραιά: με την υποστήριξη του Πρωθυπουργού θα έβγαινε άνετα στη Β’ Θεσσαλονίκης…

ΑΝΕΛ

Φυσικά άλλοι είναι ακόμα περισσότερο δηκτικοί: οι Ανεξάρτητοι Ελληνες π.χ. στις 8 του περασμένου Νοεμβρίου έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζαν τον Ολυμπιακό «εγκληματική ομάδα» και ζητούσαν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή! Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με μια ανακοίνωση που προκάλεσε την οργή του ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, που όχι μόνο δεν καταδίκασε την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, αλλά με ραδιοφωνική του παρέμβαση ζητούσε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την τοποθέτηση της ομάδας.

Αρης

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Γιατί δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί από αυτή την κυβέρνηση ο «πυρίκαυστος» υφυπουργός κ. Κώστας Ζουράρις γιατί έβρισε τον Ολυμπιακό μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης: προαγωγή πρέπει να πάρει. Σε όλες αυτές τις προηγούμενες ιστορίες υπάρχει ένα κοινό: η κυβέρνηση δεν πήρε ποτέ θέση για τίποτα! Ολοι όσοι τα βάζουν με τον Ολυμπιακό με απαξιωτικές αναφορές, μοιάζουν να είναι εντός γραμμής: κάτι καλό για τον Ολυμπιακό τρία χρόνια τώρα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει πει! Τι τους πείραξε, λοιπόν, ο Ζουράρις, που άλλωστε βρίζοντας τον Ολυμπιακό κάνει καριέρα εδώ και δεκαετίες; Εκτός κι αν τους πείραξε η αναφορά στον Αρη, που έχει κι αυτός κόσμο που ψηφίζει. Πράγμα περισσότερο πιθανό.