Εχει πλάκα ότι η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε τη διοργάνωση Λιγκ Καπ, κατά τα αγγλικά πρότυπα, μία μέρα πριν από ένα Σαββατοκύριακο που στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος δεν υπήρχε ούτε ένα σημαντικό παιχνίδι! Το πιο ενδιαφέρον ματς, το Ολυμπιακός – Λαμία, που δημιουργεί στους ποδοσφαιρόφιλους μια περιέργεια λόγω της επιστροφής του Μιραλάς και της παρουσίας στον πάγκο των Ερυθρολεύκων του πρωτάρη στο πρωτάθλημα κ. Οσκαρ Γκαρσία, γίνεται απόψε. Τα ματς του Σαββατοκύριακου χρειαζόσουν πολλή υπομονή για να τα δεις.

Κακώς

Το ματς του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα ήταν από αυτά που κακώς γίνονται: η γηπεδούχος, χθες, Κέρκυρα θα μπορούσε να ζητήσει τη μη διεξαγωγή του και την ήττα της άνευ αγώνα –όλα αυτά θα ήταν περισσότερο αξιοπρεπή από τη χθεσινή εμφάνισή της. Αν το ματς δεν γινόταν, το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο (0-3) και δεν θα βλέπαμε ούτε την κάκιστη εμφάνιση του τερματοφύλακα Κουτσαβασίλη (που μεταξύ άλλων δέχτηκε γκολ από σέντρα του Κάμπος κάνοντας βήματα προς τα πίσω, σαν να ήθελε να μπει με την μπάλα στο τέρμα…), αλλά ούτε κι αυτή την απίθανη ενδεκάδα που παρέταξε ο προπονητής κ. Σάκης Τσιώλης, ο οποίος άφησε στον πάγκο όποιον παίκτη της Κέρκυρας έχει βάλει γκολ φέτος! Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ, αφού έχασε τέσσερα μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά το ματς απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κανονικό παιχνίδι ποδοσφαίρου. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια με την Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 16 γκολ, επίδοση που είναι αμφίβολο αν έχει με κάποιο αντίπαλο η Μπαρτσελόνα του Μέσι –η Ρεάλ δεν την έχει σίγουρα.

Στυλιαράς

Η χαρά του ΠΑΟΚ, που πέρασε για λίγο στην πρώτη θέση, κράτησε βέβαια μόνο κάποιες ώρες καθώς η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΣ στο τελευταίο ματς της βραδιάς με τα δικά της όπλα. Ο Λιβάγια και ο Αραούχο ήταν οι σκόρερ των τριών τερμάτων της Ενωσης και ο διαιτητής Στυλιαράς ο φύλακας άγγελός της, αφού στην αρχή του ματς δεν έδωσε στους φιλοξενουμένους ένα πέναλτι. Αλλά ας κάνουμε υπομονή: σύντομα ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης θα βρει τα χρήματα που χρειάζονται για το VAR και μετά διαιτητές, όπως ο Στυλιαράς, πάλι δεν θα δίνουν πέναλτι στον ΠΑΣ, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνουν με την αρωγή της τεχνολογίας. Εκτός αν αντί για το VAR, o υφυπουργός ζητήσει χρήση… τεχνολογίας για τον πρόεδρο της Ενωσης Αγρινίου κ. Παπαχρήστο, τον προϊστάμενο δηλαδή του Στυλιαρά. Αλλά αυτά στα χρόνια της εξυγίανσης δεν γίνονται. Χρειάζεται υπομονή.

Χρήματα

Στη Λίγκα πιστεύουν πως φτιάχνοντας καινούργιες διοργανώσεις, όπως π.χ. το Λιγκ Καπ, που ένας Θεός ξέρει ποιος το σκέφτηκε, θα πάρουν χρήματα από τα τηλεοπτικά κανάλια: κάποιος οφείλει να τους εξηγήσει ότι χρήματα για ματς, όπως αυτά που είδαμε (;!) αυτή την αγωνιστική, είναι δύσκολο να διαθέσει μια τηλεόραση γιατί απλούστατα δεν τα βλέπει κανείς. Στο Απόλλωνας – Πανιώνιος (1-1) παρακολουθήσαμε ένα φεστιβάλ λαθών: ο Απόλλωνας προηγείται με ένα γκολ που μοιάζει επιθετικό φάουλ του Μπαρτολίνι στον τερματοφύλακα Κότνικ και ο Πανιώνιος ισοφαρίζει με μια καραμπόλα, όταν μετά το σουτ του Μασούρα η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη (!) του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στη δε Λιβαδειά, το πιο θεαματικό στιγμιότυπο ήταν η προσπάθεια που έκανε το Σάββατο ο διαιτητής Ευαγγέλου για να βρει λίγο στεγνό γήπεδο να τσουλήσει η μπάλα, μπας και γίνει το ματς. Η μέχρι παρεξήγησης εμμονή του διαιτητή να ξεκινήσει ο αγώνας καταδεικνύει απλά ότι το τελευταίο που νοιάζει τους πάντες είναι η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Κυκλοφορεί μια φήμη ότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΟ ήθελαν να μη διανυκτερεύσει η ομάδα στη Λιβαδειά γιατί αυτό σημαίνει έξτρα έξοδα για γεύματα, ξενοδοχεία κ.τ.λ. Εγώ πάλι λέω ότι ήθελαν να γίνει το ματς, γιατί στο βαρύ κι ακατάλληλο γήπεδο ο ΠΑΟ δεν θα δεχόταν τα γκολ που δέχτηκε χθες. Η ήττα από τον Λεβαδειακό με το κολακευτικό τελικά 3-2 (κολακευτικό γιατί οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0…) δείχνει ότι τα οικονομικά και τα διοικητικά προβλήματα δεν εξηγούν τις αγωνιστικές μεταπτώσεις του ΠΑΟ. Εκτός αν φτάσουμε στον απόλυτο παραλογισμό να πιστεύουμε πως τα οικονομικά και τα διοικητικά προβλήματα του ΠΑΟ λύθηκαν μετά το εις βάρος του 3-0, γι’ αυτό και μείωσε σε 3-2…

Ωραία μπάλα

Τα χθεσινά ματς ήταν καλύτερα από αυτά του Σαββάτου. Στο Αστέρας – ΑΕΛ ο Μανιάς έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους (3-1) με δύο προσωπικά γκολ. Στο Περιστέρι ο κ. Τραϊανός Δέλλας επέστρεψε με τον Παναιτωλικό για να κερδίσει την παλιά του ομάδα, τον Ατρόμητο, με 1-0. Ο Τράι είχε απολυθεί από τον Ατρόμητο έπειτα από μια ήττα με τον Παναιτωλικό: ωραία ιστορία. Αλλά οι ωραίες ιστορίες δεν μας λείπουν: η ωραία μπάλα μάς λείπει. Και τέτοια χθες είδαμε στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (4-3) που ήταν ένα υπερθέαμα…