Εψαχνε απεγνωσμένα ο δόλιος ο Τσάβι Πασκουάλ να βρει ένα έρεισμα για να γκρινιάξει και είναι αλήθεια πως το προσπάθησε πολύ για να καταλήξει εντέλει σε κάτι που υπήρξε ανεπαίσθητο…

Εχασε, λέει, ο Παναθηναϊκός μερικά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό!

Οι Πράσινοι συνέχισαν την άπταιστη διαδρομή τους στο φετινό πρωτάθλημα, ανάγκασαν την ΑΕΚ στην (έκτη, αλλά) πρώτη ήττα της στην έδρα της, που είναι και δική τους, πήραν το αίμα τους πίσω για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και η μόνη μουντζούρα σε αυτόν τον απογευματινό περίπατο υπήρξε ο τραυματισμός του Λοτζέσκι.

Στην εκκίνηση της διαβολοβδομάδας των τεσσάρων ντέρμπι (ΑΕΚ, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και… Λαύριο) ο Παναθηναϊκός υπήρξε σοβαρός, διαβασμένος και άπαικτος. Ο Νικ Καλάθης κρατούσε για άλλη μια φορά την μπαγκέτα και διηύθυνε άψογα την ορχήστρα, απέναντι στην οποία η Ενωση –σε πείσμα της υπέροχης μουσικής της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την ταινία «1968» –τραγούδησε φάλτσα!

Ο Καλάθης ήταν από καθοριστικός έως φαντασμαγορικός και από συναρπαστικός έως απολαυστικός, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έβαλε δυο κολλητά τρίποντα, εκ των οποίων το δεύτερο με α λα Γιαννάκης και Κάρι χειρόφρενο στον αιφνιδιασμό!

Η επιλογή του Πασκουάλ να ρίξει τον ορμητικό Θανάση Αντετοκούνμπο πάνω στον Μάικλ Γκριν ανάγκασε τον Ντράγκαν Σάκοτα να αλλάξει τις συνήθειές του και να παίξει για πολλή ώρα με δύο πλέι μέικερ (Ξανθόπουλος), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν… μάσησε και με τον χαμαιλεοντισμό που διαθέτει επικράτησε ολοκληρωτικά και μάλιστα από πολύ νωρίς.