Ελάχιστες φορές στο παρελθόν έχουν γίνει απευθείας συζητήσεις και επαφές ανάμεσα σε ισχυρές ελληνικές ομάδες για αγορά ή πώληση ποδοσφαιριστών. Αυτά είναι ξένα για την ιδιοσυγκρασία μας και οι παράγοντες φοβούνται ή σκέφτονται αντιδράσεις του κόσμου. «Σε αντίζηλο θα δώσεις βασικό μας παίκτη;» είναι η ερώτηση-ατάκα των φανατικών προς τον πρόεδρο. Τέσσερις περιπτώσεις θυμόμαστε πρόχειρα που αποτέλεσαν εξαίρεση σε αυτόν τον (ελληνικό, ασφαλώς) κανόνα: το ’87, τις πρώτες ημέρες του Κοσκωτά στον Ολυμπιακό, δόθηκε υπέρογκο ποσό στον ΠΑΟΚ και κατέβηκαν «πακέτο» στον Πειραιά Λίμπρεχτς και Μπανιώτης. Χρόνια μετά, πάλι ο Ολυμπιακός πλήρωσε πανάκριβα (περίπου 1 δισ. δρχ.!) για τον Βενετίδη και τον έφερε από την Τούμπα. Το 2006, ο ΠΑΟΚ, που αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα, δέχθηκε να παραχωρήσει τον Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό και ως αντάλλαγμα πήρε Χαραλαμπίδη, Τσίγκα και Τόργκελε. Ο Γκέκας αρνήθηκε… Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την αρχή (2008) της πολυμετοχικότητας όταν ο Παναθηναϊκός χρυσοπλήρωσε για να πάρει από τον ΠΑΟΚ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Χαρακτηριστικό όλων των ιστοριών; Οι παίκτες πληρώθηκαν πολύ παραπάνω από αυτό που άξιζαν. Αλλά φαίνεται ότι έπεσαν στην ανάγκη οι παράγοντες.

Προσδοκίες

Δεν είναι νέο ότι οι Ιταλοί το φυσάνε και δεν κρυώνει που αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκέφτονται τα πάντα, ακόμη και το ενδεχόμενο να μη δώσει το «παρών» στη Ρωσία κάποια άλλη ομάδα. Ετσι, ιταλικά δημοσιεύματα επιμένουν πως η FIFA εξετάζει τη συμμετοχή του Ιράν στην τελική φάση, επειδή για πολιτικούς λόγους απέκλεισε ο (κόουτς) Κεϊρόζ από την Εθνική τον Μασούντ. Και ας υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Πώς, αλήθεια, επιβεβαιώνεται ότι ο αποκλεισμός του μέσου της ΑΕΚ σχετίζεται με πολιτική απόφαση;

Σκύλος

Ονομάζεται Ερικ Λιχάι. Αμυντικός είναι, αλλά στο πρόσφατο ματς της Νότιγχαμ με την Αρσεναλ πέτυχε δύο γκολ και βοήθησε να προκύψει το εντυπωσιακό 4-2. Ο παίκτης αποκάλυψε πρόσφατα ότι του είχε υποσχεθεί η σύζυγός του ότι αν έκανε χατ-τρικ, θα αγόραζε σκύλο. Αμέσως στα social media έγινε καμπάνια προκειμένου να ικανοποιηθεί το «θέλω» του μπακ και λίγες ημέρες μετά ο Λιχάι μέσω twitter γνωστοποίησε ότι απέκτησε ένα μπουλντόγκ. Πώς το ονόμασε; Γκάνερ. Το παρατσούκλι της Αρσεναλ!

Το ελληνικό νησί του Λίο

Oσοι κολυμπήσουν το προσεχές καλοκαίρι στα βαθυγάλανα νερά του Ιονίου, ποιος ξέρει, ίσως σε κάποια απλωτή αγγίξουν τον Λιονέλ Μέσι!

Πώς συνάγεται αυτό; Ο αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα έγινε ιδιοκτήτης της Νήσου Σοφίας (ανατολικά της Ιθάκης) και αυτό το γνωστοποίησε η εταιρεία Proto Group Ltd, το μεσιτικό γραφείο του Αλεσάντρο Πρότο: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο παίκτης Λέο Μέσι αγόρασε ένα νησί στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα τη Νήσο Σοφία. Ο Μέσι είναι ήδη πελάτης μας, έχοντας αγοράσει μέσω ημών ένα υπέροχο ρετιρέ στο Παρίσι».

Δεν είναι όμως μόνον αυτή η είδηση. Κι άλλο ελληνικό νησί άλλαξε χέρια, καθώς από τον Ζόρζε Μέντες (ατζέντη του Κριστιάνο Ρονάλντο) πήγε στον επίσης μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα!

Οσο για τη Νήσο Σοφία, έχει έκταση 43,5 στρέμματα και το 2014 κόστιζε περίπου 6.800.000 δολάρια.