Από σαράντα κύματα φαίνεται ότι περνάει η μεταγραφή του Μολέντο από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ: δεν πρόκειται για δανεισμό, αλλά για κανονική μεταγραφή, ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Δανεισμός είναι μια συμφωνία δυο ομάδων που αφορά έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα που τον δανείζει. Ο Μολέντο πώς να επιστρέψει στον ΠΑΟ; Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του.

Χρήματα

Η μεταγραφή έχει αργήσει να γίνει για έναν απλό λόγο: ο ΠΑΟ δεν ήθελε έμψυχα ανταλλάγματα αλλά χρήματα. Αν τα πάρει, σήμερα θα δώσει τη συγκατάθεσή του: ο παίκτης δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ έδινε στον Παναθηναϊκό τον Δημήτρη τον Κωνσταντινίδη και τον Κάτσε δανεικούς μέχρι το καλοκαίρι και 300 χιλιάδες για την απόκτηση του Βραζιλιάνου. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα τους ήθελε και τους δύο. Ο Κωνσταντινίδης είναι μια χαρά λύση για τα αριστερά (ειδικά τώρα που φεύγει ο Χουλτ…), ενώ ο Κάτσε θα μπορούσε ν’ αγωνιστεί στη θέση του Κουρμπέλη, τον οποίο ο (άτυπος) τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ κ. Διαμαντόπουλος προσπαθεί να πουλήσει. Αλλά αν ο ΠΑΟ έπαιρνε 300 χιλιάδες ευρώ κι έπρεπε να πληρώσει τους δύο, έστω μέχρι το καλοκαίρι, θα έκανε μια τρύπα στο νερό: τα μετρητά τού λείπουν και όχι τόσο οι παίκτες. Χθες ο ΠΑΟ αντιμετώπιζε ποινές αφαίρεσης βαθμών μετά τις προσφυγές του Βέμερ, του Τοτσέ, του Λέτο και του Εσιέν. Κατάφερε να πάρει αναβολή κατά πως έμαθα διότι υποσχέθηκε στους δικηγόρους των ομάδων ότι θα βάλει χρήματα στο ταμείο από την πώληση του Μολέντο. Και αυτοί έδειξαν κατανόηση. Πίστευαν κι αυτοί ότι τελικά θα γίνει: ο ΠΑΟΚ θα δώσει τα 500 χιλιάδες ευρώ, που ο Παναθηναϊκός εξ αρχής ζητούσε.

Πόρτο Αλέγκρε

Η ερώτηση είναι γιατί ο ΠΑΟΚ να τα δώσει ενώ ο παίκτης φέρεται να έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην βραζιλιάνικη Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγρε, την ομάδα της καρδιάς του, τον επόμενο Ιούνιο. Ο λόγος είναι απλός: στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πως μπορεί να τον μεταπείσουν και να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα και μετά τον Ιούνιο. Το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την Ιντερνασιονάλ ο Βραζιλιάνος (αν το έχει υπογράψει…) δεν έχει καμία απολύτως ισχύ: το τι θα κάνει εξαρτάται από τον ίδιο. Αν αποφασίσει να παρατείνει την παρουσία του στη Σαλονίκη τα 500 χιλιάρικα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ δεν είναι πολλά: ο Μολέδο κοστίζει πολύ λιγότερα από τον Ζαμπράνο (που αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τυμπανοκρουσίες και έφυγε όταν κατάλαβαν ότι για την απόκτησή του πρέπει να πληρώσουν 2 εκατ. ευρώ στη Ρούμπιν), αλλά και από τον ελληνικής καταγωγής Ουκρανό Χατσερίδη, που αγωνίζεται στη Δυναμό Κιέβου και έχει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Ο μάνατζέρ του που ήρθε στην Θεσσαλονίκη και φωτογραφήθηκε με τον Σαββίδη όντως θα μπορούσε να τον φέρει. Αλλά όχι σε τιμή ευκαιρίας.

Οκτάβια

Το κλειδί για την παράταση της παραμονής του Μολέντο στη Θεσσαλονίκη είναι πάντως η αδελφή του. Στον ΠΑΟ την αποκαλούσαν πάντα «η Ντολόρες», αλλά το κανονικό όνομά της δεν το γνωρίζει κανείς. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ Μάνος Μαυροκουκουλάκης, μέγας γνώστης και της βραζιλιάνικης ομορφιάς, την οποία πάντως η Ντολόρες δεν θα έλεγα ότι πρεσβεύει, τη βάφτισε «Οκτάβια Σπένσερ» θεωρώντας ότι είναι ολόιδια με την γνωστή αμερικάνα ηθοποιό: μάλιστα το καλοκαίρι είχε τυπώσει και φωτογραφίες και τις είχε δώσει στον Νίκο Λυμπερόπουλο για να ξέρει με ποια θα διαπραγματευτεί. Ο ΠΑΟ έχει κάνει με την Οκτάβια Σπένσερ περισσότερες διαπραγματεύσεις από όσες ο Γιάνης (με ένα ν…) Βαρουφάκης με τον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ και ο λόγος είναι απλός: ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος και ο κ. Γιάννης (με δυο ν…) Αλαφούζος έβλεπαν πάντα πίσω από τον Μολέδο τον ΠΑΟΚ, πίστευαν πως ο Σαββίδης θα τον αποκτήσει, του ζητούσαν να υπογράψει ένα καινούργιο συμβόλαιο και μάλιστα πέρυσι είχαν απαιτήσει και τη μη χρησιμοποίησή του σε ένα από τα πολλά ματς που ο ΠΑΟ έδωσε με τον ΠΑΟΚ διότι ο Παναγόπουλος δήλωνε βέβαιος ότι ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Δικέφαλο. Μάταια η καημένη ο Οκτάβια τραγουδούσε, συγγνώμη δήλωνε, ότι ο αδελφός της δεν έχει μιλήσει με κανέναν!

Πώληση

Θα είναι η ολοκλήρωση της πώλησης του Μολέντο από τον ΠΑΟ στον Παναθηναϊκό το καλύτερο σημάδι ότι ο κ. Αλαφούζος δεν ασχολείται πλέον καθόλου με την ομάδα; Σίγουρα, αν ο Αλαφούζος υπήρχε στον ΠΑΟ, δουλειές με τον Σαββίδη δεν θα έκανε: ας μην ξεχνάμε ότι τον έχει αποκαλέσει «άνθρωπο που ήρθε να σπείρει τη διχόνοια στην Ελλάδα». Αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλά τον μεγαλομέτοχο του Σκάι λένε ότι και το να τον δει να πληρώνει 500 χιλιάδες στον ΠΑΟ για έναν παίκτη που θα μείνει (;) στη Σαλονίκη έξι μήνες δεν τον χαλάει καθόλου…