Στην Τούμπα, άντε να ήταν δύο χιλιάδες ο κόσμος που παρακολούθησε το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα. Στο ΟΑΚΑ, έβλεπες το παιχνίδι από την τηλεόραση και κρύωνες και συ τέτοια ώρα που αγωνίζονταν οι ποδοσφαιριστές. Ηρωες ήταν όσοι μετέβησαν στο Μαρούσι αργά το απόγευμα για ένα παιχνίδι χωρίς σημασία και με το εισιτήριο της πρόκρισης να έχει βρει κάτοχο (ΑΕΚ) από το ματς του Αγρινίου. Για τα περί σαλαμοποίησης της διοργάνωσης του Κυπέλλου τα έχουμε πει αρκετές φορές. Παιχνίδια την Τρίτη, την Τετάρτη και ασφαλώς σήμερα. Αλλες φορές, χάνεται το μέτρο με τους ανά εβδομάδα ορισμούς αγώνων. Αραγε, τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν στην Ομοσπονδία ότι το προϊόν δύσκολα αναβαθμίζεται με τέτοιους τρόπους; Φυσικά δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι ΠΑΕ που λαμβάνουν αποφάσεις πάντα έχοντας στον νου να ικανοποιήσουν την τηλεόραση. Γιατί χωρίς αυτή και τα χρήματά της, δύσκολα θα επιβιώσουν. Να δούμε τώρα που η κεντρική διαχείριση αναφορικά με τις μεταδόσεις του πρωταθλήματος μετρά αντίστροφα, τι θα συμβεί και πώς θα πορευθούν άπαντες.

Στο προκείμενο ξανά: έχουν σκεφθεί κατά καιρούς οι αρμόδιοι διάφορα στυλ για την εξέλιξη του Κυπέλλου. Το σίγουρο είναι πως τα διπλά ματς από τόσο νωρίς αφαιρούν το στοιχείο της έκπληξης, μειώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και εν τέλει χαμηλώνουν τις απαιτήσεις για θέαμα. Ας μη διώξουν και τους ελάχιστους που επιθυμούν να πηγαίνουν στα γήπεδα…

Χρήμα

Η ΓΓΑ ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις που θα λάβουν οι ομοσπονδίες για τούτη τη χρονιά και όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, παρουσιάζουν αυξήσεις ή παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οπως συμβαίνει συχνά, δεν αποκλείεται στην εκταμίευση κατά το τέλος του έτους οι επιχορηγήσεις να τροποποιηθούν ανάλογα με ανάγκες ομοσπονδιών. Τη μερίδα του λέοντος παίρνει ο στίβος (ΣΕΓΑΣ) με 3 εκατ. ευρώ και ακολουθούν κολύμβηση με 2,38 εκατ. ευρώ και μπάσκετ με 2 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον είναι πως λαμβάνει και 150 χιλιάρικα το σκάκι.

Ενίσχυση

Τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του περνά στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός. Με τα χίλια ζόρια κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά το σύνολο δεν είναι ανταγωνιστικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Οι αρμόδιοι, πάντως, φέρονται αποφασισμένοι να το παλέψουν όσο πάει και έτσι ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας τούς Βραζιλιάνους Ζόνατας Καρντόσο και Ενρικ Μπατατζίμ. Ασφαλώς και θα ανεβάσουν το επίπεδο του Τριφυλλιού, αλλά το ζητούμενο δεν αφορά μόνον αυτό. Πρόκειται για παίκτες που ήρθαν ύστερα από ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Στα μεταγραφικά δώρα, ουδείς μπορεί να λέει «όχι» και μπράβο στον παράγοντα που σκέφτεται όλα τα τμήματα και τις (αυξημένες) δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Γαλλία

Μια νέα ομάδα προστέθηκε σε όσες γλυκοκοιτάζουν τον Πρίγιοβιτς (φωτογραφία). Σύμφωνα με τους Σέρβους, η Ρεν όχι μόνο θέλει να αποκτήσει από τώρα τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, αλλά δίνει και ποσό πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Αυτός ο Γενάρης σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον…

Ρωσία

Tο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει 42 εφέσεις από ρώσους αθλητές, οι οποίοι ζητούν την ανατροπή των ποινών που τους επέβαλε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και οι οποίες συνδέονται με παραβάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν το 2014 στο Σότσι.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ έκρινε ότι οι Ρώσοι αθλητές είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τα αποτελέσματά τους σε αγωνίσματα, να τους αφαιρέσει τα μετάλλια που είχαν κατακτήσει και να τους απαγορεύσει τη συμμετοχή σε μελλοντικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Το CAS αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι μια συνδυασμένη ακρόαση στις υποθέσεις τους είναι πιθανή την εβδομάδα που αρχίζει στις 22 Ιανουαρίου και μια τελική απόφαση πριν από το τέλος του μήνα, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιονγκτσάνγκ.