Τον αποκαλούν τρελό. Εγωπαθή. Επηρμένο. Και του προσάπτουν πολύ περισσότερα. Ωστόσο, αυτά που μπορεί να κάνει ο Αμρ Ουάρντα με την μπάλα, ελάχιστοι διανοούνται και να τα σκεφθούν στην εγχώρια Λίγκα. Ο σταρ από την Αίγυπτο αποτελεί την ατραξιόν του Ατρομήτου και ναι μεν λέγεται μετ’ επιτάσεως ότι του αρέσουν τα θηλυκά, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως σαγηνεύεται από τη στρογγυλή θεά. Ενας ζογκλέρ παλιάς εποχής και πολύ αμφιβάλλουμε αν ο τωρινός ΠΑΟΚ έχει στις τάξεις του τέτοιον ποδοσφαιριστή. Αλλά τον άφησε (δανεικό) να αποχωρήσει με προορισμό το Περιστέρι. Κάπως έτσι ο Ατρόμητος –κι ας το κρατούν σαν επτασφράγιστο μυστικό οι αρμόδιοι –ονειρεύεται ακόμη ψηλότερα σκαλοπάτια και γιατί όχι, τον τίτλο. Υπερβολή; Μπορεί. Δείτε όμως την πορεία των τελευταίων αγωνιστικών: τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Καλπασμός στο χορτάρι. Μετάλλαξη, γιατί ενώ μέχρι πρότινος αναφερόμασταν όλοι στην άμυνα, ξαφνικά βλέπουμε τριάρες σε Περιβόλια, Κέρκυρα, Ριζούπολη. Ναι, πρώτα φτιάχνεις τα μετόπισθεν και μετά δίνεις σημασία στην επίθεση και αυτό το έμαθαν καλά στον Ατρόμητο. Τόσο καλά, ώστε τιμώρησαν τον άλλοτε αγαπημένο τους Γιώργο Παράσχο. Τον μετρ της άμυνας, που χθες ως κόουτς του Απόλλωνα αντιλήφθηκε ότι κάποια παιχνίδια τελειώνουν στο δεκάλεπτο. Ειδικά όταν αντίπαλος είναι ένα σύνολο που μεγάλωσε πολύ μέσα σε μόλις μία διοργάνωση.

Eπίθεση

Μια και η αναφορά σε διαφορετική προσέγγιση αγώνων από ομάδα, ας δούμε και την περίπτωση του ΠΑΟΚ. Το παράδειγμα είναι τρανταχτό. Με τον Λουτσέσκου εμφανίστηκε αρχικά ολότελα επιφυλακτικός, αλλά στην πορεία λες και ξεθάρρεψε. Είτε βάζοντας στο σχήμα τον νεαρό Κουλούρη, είτε εμπιστευόμενος ξανά τον έμπειρο Πρίγιοβιτς. Αν και στην Τούμπα θα πρέπει να κατασταλάξουν ποιους θα χρίσουν πρώτα βιολιά σε αυτό το κυνήγι του τίτλου. Και κυρίως τι προσθαφαιρέσεις θα γίνουν.

Οικογένεια

Στον Παναθηναϊκό άργησαν, αλλά κατάλαβαν πώς πρέπει να πορευθούν τούτες τις δύσκολες στιγμές. Εχοντας την αύρα των Ελλήνων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης (φωτογραφία) ποντάρει περισσότερο πάνω τους και αυτοί όχι μόνο τον δικαιώνουν, αλλά πρωτίστως λένε τα καλύτερα για τον τεχνικό. Οπως ο Φάνης Τζανδάρης, που έλεγε ότι είναι «σαν πατέρας για όλους» και άφηνε σαφέστατα να εννοηθεί ότι η συμβολή του προπονητή παραμένει μεγάλη. Ποιος, άλλωστε, το αμφισβητεί;

Ρεάλ

Νέοι τριγμοί στη Βασίλισσα μετά την ισοπαλία (2-2) στο Βίγκο με τη Θέλτα, που την άφησε 16 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ επισκέφθηκε τα αποδυτήρια ύστερα από το τέλος του ματς, ωστόσο ο Ζινεντίν Ζιντάν υποστήριξε πως αυτό είναι κάτι συνηθισμένο.

«Το κάνει συχνά, για να δείξει τη στήριξή του στην ομάδα. Τίποτα περισσότερο», σημείωσε ο γάλλος τεχνικός.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μαρσέλο. Υποστήριξε ο βραζιλιάνος μπακ: «Αισθανόμαστε ότι βυθιζόμαστε. Είναι μία από τις χειρότερες καταστάσεις που έχω βιώσει στην ομάδα. Δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε στα επόμενα ματς, αλλά κάθε βαθμός που χάνεται μας δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση».

Φλερτ

Ποτέ δεν γνωρίζεις σε ένα παζάρι τι θα προκύψει. Ακούς πολλά. Χθες, για παράδειγμα, το ραδιόφωνο του Μόντε Κάρλο (RMC) μετέδωσε πως ο Μάριο Μπαλοτέλι μιλά με ελληνική ομάδα! Πρόκειται για τον πασίγνωστο επιθετικό της Νις, 27 ετών, με θητεία σε Μίλαν, Ιντερ, Λίβερπουλ, δηλαδή σε σημαντικά κλαμπ.

Μπορεί, άραγε, να ανακύψει τέτοιο θέμα;