Το σωστό πρέπει να επισημαίνεται. Να λέγεται και να γράφεται. Αυτή η έκδοση της ΑΕΚ φέρει τη σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ. Με τα πάνω και τα κάτω του, ο ισπανός προπονητής πείθει τους πάντες ότι η επιρροή του στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας είναι η μεγαλύτερη ενός κόουτς από την εποχή του Μπάγεβιτς. Οπως και ο Ντούσκο, ο Χιμένεθ πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Ωστόσο, βάζει κανόνες, θέτει όρους και όρια, βγάζει ενίοτε λαγούς από το καπέλο και μαθαίνουν άπαντες πώς να λειτουργούν μαζί του. Τέτοια κίνηση δεν ήταν άλλωστε η περιθωριοποίηση του Ανέστη και η μονιμοποίηση στην ενδεκάδα του Τσιντώτα; Ή και η πορεία της ΑΕΚ προς την κορυφή, δίχως βασικά γρανάζια όπως είναι ο Μάνταλος, ο Γιόχανσον ή και ο Σιμόες; Το μεγάλο παράσημο του Ισπανού είναι πως «άνοιξε» το ρόστερ. Με την έννοια ότι έμαθε τον οργανισμό της ΑΕΚ να μη βασίζεται σε άτομα, αλλά να ποντάρει κυρίως στο σύνολο. Δουλειά του κόουτς είναι αυτή, ασφαλώς επειδή βρίσκεται επί σειρά μηνών στον πάγκο και δεν αποτελεί προϊόν με ημερομηνία λήξης. Σαφώς και ενίοτε κάνει τρέλες ο Χιμένεθ, γι’ αυτό ορισμένες φορές χάνει βαθμούς, έδαφος και εντυπώσεις. Ισως του λείπει και κάποια σταθερότητα. Αυτή, για παράδειγμα, που βρήκε κοντά του ο Κονέ και ξαναγίνεται ένας υπολογίσιμος άσος στη φαρέτρα του. Για την ακρίβεια, ένας κανονικός ποδοσφαιριστής που υπόσχεται βοήθεια στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Με όπλο τα αστέρια

Αν πάμε τώρα στον Ολυμπιακό, ακολουθεί την πεπατημένη τόσων και τόσων χρόνων. Τι χαρακτηρίζει την ομάδα του; Η προσήλωση στον στόχο, αλλά πάνω απ’ όλα η μεθοδολογία για την επίτευξή του. Και αυτή είναι το ποντάρισμα στους κλασάτους ποδοσφαιριστές, κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά με την απόκτηση και τον ερχομό του Μιραλάς. Ενός παίκτη που προ πενταετίας έκανε τη διαφορά στη Σούπερ Λίγκα, οπότε και στα 30 του μπορεί να επαναλαμβάνει τα κατορθώματά του. Να προσθέσουμε δε και τα υπόλοιπα στελέχη που διαθέτει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, με τον Προτό να αποδεικνύεται ένας «ζωηρός» γκολκίπερ μεγάλης σταθερότητας και ο Μάριν κομβικός σε μεγάλα κομμάτια του μαραθωνίου. Ωρες ώρες ο γερμανός με τη θητεία σε σημαντικά κλαμπ της Ευρώπης φαντάζει ως ο πλέον καθοριστικός σε τούτο το πρωτάθλημα και με ιδιαίτερη συνεισφορά στην κατάκτηση κρίσιμων βαθμών.

Φινάλε για τον Χάβο

Η νέα βαριά ήττα του Παναιτωλικού από την ΑΕΚ και τα απανωτά άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου καιρού, ήταν επόμενο ότι θα έφερναν τριγμούς. Και εν τέλει την απομάκρυνση του Χάβου. Ηδη, στο Αγρίνιο, όπου δεν νιώθουν σιγουριά για το μέλλον, αναζητούν λύση για τον πάγκο.