Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην Ξάνθη μαρτυρά ότι ο κόουτς προβληματίστηκε πολύ μετά την ήττα των Πρασίνων στην Τούμπα. Αλλαξε έξι ποδοσφαιριστές. Στην Ξάνθη ξεκίνησαν ο Πίσπας και ο Τζανδάρης, επέστρεψε ο Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, βρέθηκε ο Αυλωνίτης δίπλα στον Κωλοβέτσιο. Ηταν φανερό πως ο Ουζουνίδης θέλησε να μπολιάσει την ομάδα με νέο αίμα για να δει αντίδραση. Και για ένα ημίχρονο την είδε.

Το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟ στην Ξάνθη ήταν ένα από τα καλύτερα στη φετινή σεζόν: ο Αλτμαν άνοιξε το σκορ με σουτ στο 17΄, μετά την τέταρτη ευκαιρία που έφτιαξε η ομάδα. Οι μέσοι πίεζαν, ο Κουλιμπαλί κι ο Χουλτ ανεβοκατέβαιναν στις πλάγιες γραμμές, η άμυνα της Ξάνθης έχανε και τον Αλτμαν και τον Πίσπα. Αλλά, παρά τις ευκαιρίες, το 0-1 δεν άλλαξε και το τρέξιμο που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός δημιουργούσε ερωτηματικά για τις αντοχές του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ανασυντάχθηκε. Ο Λουθέρο άρχισε να παίρνει πιο πολύ την μπάλα, ο Μεχία και ο Κίκε κέρδισαν μέτρα –η κούραση του ΠΑΟ άρχισε να φαίνεται. Η ισοφάριση ήρθε με γκολ του Γέντρισεκ –όχι κόντρα στη ροή του ματς. Η Ξάνθη το ισορρόπησε, πριν ισοφαρίσει.

Ο ΠΑΟ πάντως έδειξε χαρακτήρα: στις καθυστερήσεις ο Χίλιεμαρκ χάνει δύο ευκαιρίες για το 1-2. Σαν να μην του φτάνει η οικονομική κρίση, έχει και κακοδαιμονία…