Ενα το δίδυμο που συζητήθηκε αυτή την αγωνιστική. Τάκης Λεμονής και Γιώργος Παράσχος. Ο μεν πρώτος έκλεισε τη χρονιά στην πρώτη θέση. Ο δεύτερος έδωσε οξυγόνο ζωής στον Απόλλωνα.

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, η επισήμανση πως αντιλαμβάνεται άριστα τις καταστάσεις και έχει τη δυνατότητα να εισπράττει πολλά από τους παίκτες του ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Αυτή τη φορά δυσκολεύτηκε είναι αλήθεια στην αρχή, έγιναν κάποιες γκέλες ολκής, ο Ολυμπιακός έχει αστάθεια και σκαμπανεβάσματα, ωστόσο, όταν για τον καθ’ ύλην αρμόδιο, σκίζονται οι παίκτες, αυτό μαρτυρά αρκετά.

Οσο για τον Παράσχο, η ατάκα του μετά το 0-0 στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Απόλλωνα ήταν ενδεικτική: «Παίξαμε αντιποδόσφαιρο, δεν είναι ντροπή να το πούμε!». Ο μυστακοφόρος τεχνικός δεν πήγε στη Ριζούπολη για να παρουσιάσει θέαμα –δεν το έχει άλλωστε στο ρεπερτόριό του. Να σώσει τον Απόλλωνα είναι η αποστολή του.

Επιμύθιο: αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, προσλαμβάνεις έναν κόουτς όπως ο Λεμονής που γνωρίζει από πίεση, άγχος και δεν φοβάται τις ευθύνες. Αν ζητάς παραμονή στην κατηγορία, αναθέτεις τη δουλειά στον Παράσχο που θεωρείται μετρ στην άμυνα, στο κλείσιμο των χώρων και στο να παίρνει βαθμό ή βαθμούς εντελώς αναπάντεχα.

Συνωστισμός

Λίγες φορές θυμόμαστε στο παρελθόν τέσσερις ομάδες να βρίσκονται τόσο κοντά στη βαθμολογία: σε απόσταση δύο βαθμών. Το ενδιαφέρον ποιο είναι εδώ; Πως αν θέλουμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα και με βάση το πρόγραμμα, αν συμπεριλάβουμε και τον Ατρόμητο στους διεκδικητές του τίτλου με βάση την έως τώρα πορεία του και την κατάταξη στον πίνακα, ένα πράγμα θα συμπεράνουμε. Στο Περιστέρι έχουν τους τρεις συνδιεκδικητές στο σπίτι τους. Στην έδρα τους περιμένουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουν όνειρα; Για τον Κάναντι, πάντως, ήδη αρχίζουν οι κουβέντες για την από τώρα ανανέωση του συμβολαίου του. Τον Σεπτέμβριο ήθελαν να τον σχολάσουν, τα Χριστούγεννα συζητούν να επεκτείνουν τη συνεργασία μαζί του! Αβυσσος η ψυχή των παραγόντων…

Μεταγραφές

Στη δεξαμενή των φθηνών λύσεων κοιτάζει μήπως και βρει κάτι καλό για τη συνέχεια της περιόδου ο Παναθηναϊκός. Προ μηνών απέκτησε τον Αυλωνίτη και ο αμυντικός σταδιακά λαμβάνει ευκαιρίες. Η επόμενη κίνηση δεν αποκλείεται να αφορά έναν ακόμη μπακ με θητεία στη Νέα Σμύρνη, τον Βαγγέλη Οικονόμου. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα 30 του, δείχνει έτοιμη λύση σε ένα ρόστερ που χρειάζεται οπισθοφύλακες μετά το διαζύγιο με τον Κουτρουμπή.