Δυσάρεστες εκπλήξεις επεφύλασσε η χθεσινή ημέρα στον Κώστα Μήτρογλου. Νωρίς το πρωί την «έπεσε» στον έλληνα διεθνή κυνηγό η φημισμένη γαλλική εφημερίδα «Equipe», καθώς σχολίασε ότι η μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι στη Μαρσέιγ ήταν «μεταγραφή πανικού» και έγινε «δίχως λόγο». Παράλληλα, στο κομμάτι υπήρχε η επισήμανση ότι δεν έπεισε για την αξία του κανέναν. Το αμέσως χειρότερο ήταν πως η ομάδα αναζητεί κάτι διαφορετικό για τη θέση του φορ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το βράδυ όμως προέκυψε συνέχεια: η Μαρσέιγ αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Ρεν, ασχέτως αν ο Μήτρογλου σημείωσε ωραιότατο γκολ με κεφαλιά και ευστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι όπου έφτασε ο αγώνας. Τι σημαίνουν όλα τα ανωτέρω; Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται σε κακό φεγγάρι στη Γαλλία. Το Σαμπιονά μάλλον δεν του ταιριάζει, τουλάχιστον όχι τόσο όσο το ελληνικό ή το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Εξού και οι δυσκολίες, προσαρμογής κυρίως, που αντιμετωπίζει. Αλλά από το σημείο η σκληρή κριτική να συνεπάγεται και αμφισβήτηση της εκτελεστικής δεινότητάς του, πάει πολύ.

Παράπονο

Εβγαλε την πίκρα της η Κατερίνα Στεφανίδη για το γεγονός ότι πρώτη φορά είναι υποψήφιος για κόουτς της χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο προπονητής και σύζυγός της Μίτσελ Κρίερ. Να πούμε ότι πέρυσι ήρθε τέταρτος με 15 ψήφους! «Επρεπε να κερδίσω Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πανευρωπαϊκό ανοιχτού, Πανευρωπαϊκό κλειστού και δύο Diamond League για να ψηφιστεί ο προπονητής μου στην τελική τριάδα. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ…», έγραψε στο twitter η άλτρια. Εδώ που τα λέμε, άδικο έχει;

Δίπλα στα παιδιά

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο, αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, βρέθηκαν χθες στο εστιατόριο της Κηφισιάς, Τηλέμαχος, όπου γευμάτισαν με τα 32 παιδιά που φιλοξενεί το Ιδρυμα Παιδόπολη – Αγιος Ανδρέας. Οι άσοι της Ενωσης μοίρασαν δώρα και πολλά χαμόγελα στους μικρούς τους φίλους, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη χρονιά.

Ανατροπή

Το πρωτάθλημα γυναικών στο πόλο μοιάζει με κούρσα για δύο. Οπότε τα ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη είναι εξ ορισμού δυνατές ναυμαχίες. Σε ένα παιχνίδι με ένταση, νεύρα και αποβολές από τις δύο πλευρές, η Βουλιαγμένη επικράτησε του Ολυμπιακού στον Λαιμό με 9-8 και ισοφάρισε τις νίκες (1-1), στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Α1.