Τελευταία… 2017 αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και με το καλό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, η κουβέντα στις μεταγραφές. Εκεί όπου οι τρεις διεκδικητές του τίτλου αναμένεται να έχουν την τιμητική τους μιας και άπαντες έχουν ανάγκες αλλά και διάθεση να τις καλύψουν. Ποιες είναι οι πιο ωραίες ιστορίες αυτών των ημερών; Μα φυσικά εκείνες που φέρνουν τις ομάδες «απέναντι» με θέα στον ίδιο στόχο. Ωραίες για τα ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον του κόσμου, και πάνω από όλα για τους ατζέντηδες που έχουν την τύχη να διαθέτουν στο καρνέ τους, το κατάλληλο όνομα. Σαν αυτό του Εχσάν Χατζησαφί για παράδειγμα που όπως φαίνεται ζήλεψε την περσινή «περιπέτεια» του Καρίμ Ανσαριφάρντ, και βάζει πλώρη για να την επαναλάβει. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναζητούν αριστερό μπακ. Θέλουν κάποιον που θα δώσει βάθος στις επιλογές για τη συγκεκριμένη θέση, κάποιον που να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και να μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα. Κάποιον που να είναι διαθέσιμος στην αγορά κλπ. Ο 27χρονος αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ιράν είναι μια τέτοια περίπτωση. Και λεπτομέρειες την εβδομάδα που έρχεται, όταν και θα προσγειωθεί στην Αθήνα για να μιλήσει με… όλους ο Ρέζα Φαζέλι –ο γνωστός ατζέντης που πέρσι τέτοια εποχή ήταν και πάλι στο επίκεντρο μιας και εκπροσωπεί και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Φαζέλι λέει ήδη πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρονται για τον πελάτη του. Ερχεται λοιπόν για να μιλήσει για όλους. Και μεταξύ μας: Για να τελειώσει και μια άλλη μεταγραφική ιστορία που όπως φαίνεται έχει δρομολογηθεί και είναι κοντά σε υπογραφές!

Ο ΜΑΣΟΥΝΤ ΠΑΕΙ… ΑΕΚ

Ποιος είναι ο (άλλος) λόγος που φέρνει τον Φαζέλι στα μέρη μας; Ο Μασούντ Σοτζέι (φωτογραφία). Ο 33χρονος μέσο-επιθετικός του Πανιωνίου που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι φέρονται να έχουν συμφωνήσει μαζί του σε όλα, άρα η διαδικασία εδώ θα είναι εύκολη. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του, άρα όλα μοιάζουν έτοιμα να εξελιχθούν ομαλά.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΚ… ΑΛΛΑ

Αν θα μπουν οι Κιτρινόμαυροι και για τον Χατζησαφί; Θα το πληροφορηθούμε τις επόμενες ημέρες. Δεν νομίζουμε πάντως ότι θέλουν ανταγωνισμό με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Και δεν νομίζουμε επίσης πως θα αλλάξουν την στόχευση τους σε ό,τι αφορά στον αριστερό μπακ, καθώς εκείνοι έχουν επιλέξει από την εγχώρια αγορά τον Ρότσα(φωτογραφία) του Παναιτωλικού. Κατά την άποψη μας: Αλλο είναι που θα πρέπει να τους ανησυχεί.

Η ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Τον Χατζησαφί δεν γίνεται να τον αποκτήσουν παρέα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Κάποιος θα συνεχίσει την αναζήτηση και μετά την μεταγραφή του Ιρανού. Αν είναι ο Δικέφαλος του Βορρά, που πέρσι τέτοιες ημέρες περίμενε ένα πρωί τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (φωτογραφία) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με λουλούδια (το ίδιο πρωί που ο φετινός πρώτος σκόρερ φορούσε τα ερυθρόλευκα); Τότε πάμε για… καραμπόλα. Ναι, δεύτερο όνομα στη λίστα του ΠΑΟΚ, είναι ο Ρότσα. Ο μάνατζερ του παίκτη τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει.

ΘΕΣΗ… ΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΙΚΕ

Σημειώστε μια ακόμη παράμετρο της υπόθεσης Χατζησαφί που μοιάζει ήδη πολύ ενδιαφέρουσα. Αν ο Ολυμπιακός επιβεβαιώσει τον Φαζέλι και κινηθεί για τον άσο του Πανιωνίου, θα πρέπει να το κάνει σε… δύο χρόνους. Θα πρέπει νωρίτερα τέλος πάντων να έχει ανοίξει χώρο στο ρόστερ του. Να αδειάσει μια θέση ξένου. Για ποιον χτυπά η κουδούνα; Μα φυσικά για τον Εμανουέλ Εμενίκε (φωτογραφία), ο οποίος δεν έχει καταφέρει να προσφέρει πολλά πράγματα.

ΠΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ Ο ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ

Α, και με την ευκαιρία: Ο Μπραντάο έφυγε, ο Λεβαδειακός όμως δεν θα μείνει για πολύ δίχως σέντερ φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα της Βοιωτίας στοχεύει στον Μάρκο Μαρκόφσκι (φωτογραφία) του Παναιτωλικού. O 31χρονος Σέρβος είναι έτοιμος για την έκτη ελληνική ομάδα της καριέρας του, σε μια διαδρομή που ξεκίνησε το μακρινό 2008 από την Καλλιθέα. Στον Παναιτωλικό μετρά 2,5 χρόνια με 14 γκολ σε 63 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.