Τη Δευτέρα αποκάλυπταν τα μυστικά σχέδια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, τα οποία απ’ ό,τι αποδείχτηκε από τις εξελίξεις γνώριζαν μόνο αυτοί. Την Τρίτη οι ίδιοι αποκάλυπταν τους λόγους που ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος εγκατέλειψε το σχέδιο διάσωσης του Παναθηναϊκού.

Οι προσδοκίες που καλλιεργούνται από τα φληναφήματα που στην ουσία αποτελούν καρουζέλ ενός οιδηματοποιημένου πολυξερισμού απομακρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο από τον άλλοτε κραταιό σύλλογο.

Οι ειδήμονες, οι αναλυτές, οι κομπορρημονούντες που έχουν το θεϊκό χάρισμα να διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων προκαλούν δίνες που καταπίνουν κάθε σκέψη και προσπάθεια για τη σωτηρία της ομάδας.

Ο Θεοδωρόπουλος τρόμαξε, έπαθε αγοραφοβία. Ως άνθρωπος της αγοράς αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα πως θα μπορούσε να έχει την τύχη του Γιάννη Αλαφούζου. Να παρασυρθεί, να βάλει κι αυτός 42 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία στον Παναθηναϊκό παρασυρμένος από το κύμα του ενθουσιασμού που καλλιεργείται έντεχνα ένθεν κακείθεν και στο τέλος θα άκουγε τους φανατικούς να τον βρίζουν ρυθμικά ή να τον δυσφημούν μέσω των social media.

Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν οι φίλοι του Τριφυλλιού πρώτα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και τώρα στον Γιάννη Αλαφούζο έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο. Ο Παναθηναϊκός έχει μεταλλαχθεί σε Κρόνο και ουσιαστικά αυτοχειριάζεται κατασπαράζοντας τους ανθρώπους που φέρνουν έστω μια ελπίδα.