Ανεμος αλλαγής

Υστερα από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα (2-2) στη Νέα Σμύρνη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναθεώρησε κάποιες σκέψεις του και αποφάσισε να κάνει σημαντική στροφή στο τιμόνι των πιστεύω του: αντιλήφθηκε ότι αν συνέχιζε με την ίδια τακτική, την ολότελα αμυντικογενή και συγκρατημένη, δύσκολα ο ΠΑΟΚ (του) θα έφτανε σε επίπεδα απόδοσης που μπορεί να φτάσει. Το σκέφθηκε καλά, το συζήτησε και διαφοροποίησε τα δεδομένα. Αυτό σήμαινε εμπιστοσύνη σε νέα παιδιά και Ελληνες, κάτι που πολλάκις έχουμε διαπιστώσει και τονίσει. Φυσικά, υπάρχει και το ακόλουθο: ταχύτητα! Αυτή η μαγική λέξη που κρύβει σημαντικά μυστικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μέσα ο Πέλκας, το ίδιο και ο Λημνιός με τον Κουλούρη, προσθέστε και τον Μακ (στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και ιδού τι άλλαξε ο ρουμάνος προπονητής. Ολοι τους διαθέτουν ταχύτητα και έκρηξη. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται διψασμένοι να δείξουν το ταλέντο τους και να προσφέρουν. Θυμίζουν τα αρπακτικά που κυνηγούν το θήραμά τους παντού, εν προκειμένω σε όλο τον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα της νέας κατάστασης, μια τριάρα στην Ξάνθη και μια τεσσάρα επί του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς και οι δύο συνεχόμενες νίκες δεν σβήνουν όλα τα κακώς κείμενα του ΠΑΟΚ, γιατί ακόμη η απόδοση της ομάδας πόρρω απέχει από τις προσδοκίες και από τις δυνατότητες που προσφέρει το ρόστερ. Εξάλλου, μην προσπερνάμε ότι οι αντίπαλοι βρέθηκαν σε κακή ημέρα και ορισμένοι παίκτες τους είχαν άσχημη εικόνα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να βελτιωθεί. Και ο Λουτσέσκου να παίξει το τελευταίο του χαρτί βλέποντας και το άλλο μισό του γηπέδου: την επίθεση και τη σβελτάδα των νιάτων της ενδεκάδας.

Διαζύγιο

Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα η ελληνική Λίγκα. Κυρίως για τους προπονητές που πάντα νιώθουν ότι βρίσκονται υπό κρίση. Μετά τον Μάντζιο που άρχισε τη σεζόν και δεν μακροημέρευσε στη διοργάνωση, ο Απόλλωνας έδιωξε και τον Βούλιτς με τον Παράσχο να βρίσκεται προ των πυλών. Ποιος άλλος τεχνικός από ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα πάρει τώρα σειρά;

TV

Το ποσό των περίπου 80 εκατ. ευρώ έδωσε, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της τηλεοπτικής αγοράς, η Cosmote TV και εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Τσάμπιονς Λιγκ για την τριετία 2018-21. Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πακέτο θα αφορά αποκλειστικότητα, άρα όχι μεταδόσεις από ελεύθερο κανάλι.

Κύπρος

Σοβαρής έκτασης επεισόδια υπήρξαν χθες βράδυ στο Τσίρειο. Το ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ άρχισε, διακόπηκε και συνεχίστηκε ώρα μετά κανονικά. Κι ας τραυματίστηκε ball boy από καπνογόνα κι ας μπήκαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα.