Το λένε χρόνια οι άνθρωποι αλλά η δόξα πιστώνεται στον Κλεμανσό: Δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις εκτός από εκείνες που εγκαταλείπουμε.

Ο γνωστός για τα παναθηναϊκά του αισθήματα επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος προσπαθεί να επιβεβαιώσει τον αείμνηστο γάλλο πολιτικό καταθέτοντας προτάσεις για τη σωτηρία των Πρασίνων βάζοντας στο κάδρο τούς φίλους της ομάδας. Το σχέδιο δεν διεκδικεί βραβείο πρωτοτυπίας. Σε πολλά σημεία τέμνεται με τις προτάσεις της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, η οποία ωστόσο κόλλησε στη λάσπη των αγροτικών δρόμων του περιφερειακού ποδοσφαίρου μας.

Τι ζητά ο Mr Chipita; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προτείνει οι φίλοι της ομάδας να καταβάλουν από 50 ευρώ για να συγκεντρωθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να ξεκολλήσει από τον βούρκο ο σύλλογος. Ο ίδιος προτίθεται να συνεισφέρει περί τα 500.000 ευρώ.

Ας υποθέσουμε πως αυτή τη φορά οι φίλαθλοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να σωθεί.

Το ερώτημα που θα γεννηθεί είναι εύλογο: σε ποια θέση θα βρει τους οικονομικούς αιμοδότες η «επόμενη ημέρα»; Θα θεωρούνται μέτοχοι ή η συμμετοχή τους θα εκληφθεί ως ευεργέτημα προς την αγαπημένη τους ομάδα; Γιατί αν συμβεί το τελευταίο, πολύ φοβούμαι πως ο Παναθηναϊκός θα μπει σε μεγαλύτερη περιπέτεια, γιατί τότε θα έχει απολέσει τους βασικούς πεσσούς, την πίστη των φιλάθλων.