Ψηλά

Στην αρχή πήγε σβηστά, λες και ήθελε να μετρήσει δυνάμεις και αντιπάλους. Αργησε να πάρει τους πρώτους βαθμούς νίκης (πέμπτη αγωνιστική), γιατί προέκυπταν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και χρειαζόταν διάστημα προσαρμογής. Στη συνέχεια το αήττητο σερί του Ατρομήτου εντυπωσίασε αρκετούς, η ικανότητα του Γιαννιώτη να κρατά ανέπαφη την εστία του πολλούς, και η παρουσία του Αστεριού στην κορυφή έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται «λες»; Ο Ατρόμητος ηττήθηκε στην Τούμπα ύστερα από συζητήσιμες αποφάσεις του ρέφερι Παπαπέτρου, κόλλησε απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά επανήλθε έστω και δύσκολα στις επιτυχίες με το 3-1 στα Περιβόλια επί του Πλατανιά. Μάλλον εκεί ήταν το κομβικό σημείο μιας πορείας για παίκτες άμαθους σε ανάλογες καταστάσεις. Το χθεσινό 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό επιβεβαίωσε πως στο Περιστέρι συνεχίζουν να ονειρεύονται. Και επίσης, ο Ατρόμητος πείθει πως έμαθε να νικά με τον λεγόμενο «επαγγελματικό τρόπο», καθώς για τέταρτη φορά τούτη της σεζόν εξασφαλίζει το τρίποντο με σκορ 1-0. Πού θα φτάσει η ομάδα του Κάναντι; Γιατί να σταματήσει εδώ; Αν το ρόστερ παραμείνει αναλλοίωτο, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να ζήσουμε όλοι ένα ωραίο παραμύθι που το αξίζουν άλλωστε στο Περιστέρι. Ας το παρακολουθήσουμε.

Φορ

Στις αρχές του νέου χρόνου κλείνει τα 28. Οχι μικρός για να θεωρηθεί ταλέντο, όχι μεγάλος για να πεις ότι δεν έχει δρόμο μπροστά του να χτίσει την καριέρα του. Ο Μιχάλης Μανιάς άρχισε από τις χαμηλές κατηγορίες (Ρουφ, Μοσχάτο κάποιοι σταθμοί) και στη συνέχεια έφτασε στα ψηλά, με τωρινή του ομάδα τον Αστέρα Τρίπολης. Χθες, πέτυχε ξανά γκολ, απέφυγε να το πανηγυρίσει ενθυμούμενος το πέρασμά του από τον Απόλλωνα και έπεισε πως συγκαταλέγεται στους λίγους έλληνες αξιόπιστους κυνηγούς που κυκλοφορούν στα εγχώρια γήπεδα.

Ασίστ

Η FIBA συνεχίζοντας το άνοιγμα που επιχειρεί στην Ασία, έδωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2023 για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση, αλλά και πάλι στην ασιατική ήπειρο (Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία). Θυμίζουμε ότι και η διοργάνωση του 2019 θα διεξαχθεί στην Ασία (Κίνα), ενώ το 2006 είχε γίνει στην Ιαπωνία και το 2010 στην Τουρκία, με μόνη καθαρά ευρωπαϊκή χώρα την Ισπανία το 2014.

Διαζύγιο

Δύο χρόνια στον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού η Ελένη Καπογιάννη κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα. Ισάριθμα νταμπλ, κρατώντας παράλληλα αήττητη μια ομάδα που διαθέτει μόνο αστέρια. Ολα, όμως, έχουν ένα τέλος. Το τέλος της σχέσης ανακοινώθηκε, όπως και ο διάδοχος: όπως υποψιάζονταν αρκετοί, πρόκειται για τον Κώστα Μίσσα, με θητεία αξιομνημόνευτη στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ.