Σαν χθες, το 1963, ο Γιώργος Σεφέρης παρέλαβε στη Στοκχόλμη το Νομπέλ Λογοτεχνίας και πενήντα τέσσερα χρόνια αργότερα η ΑΕΚ φρόντισε να τιμήσει δεόντως αυτή την επέτειο και να αρπάξει το δικό της βραβείο: μέσα στη συγκινησιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησε η προβολή του τρέιλερ της ταινίας «1968», παρόντος του Τάσου Μπουλμέτη, με την υποβλητική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, στην τρίτη παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα και με μια λυσσασμένη άμυνα έριξε τον κουρασμένο και αποψιλωμένο Ολυμπιακό στο καναβάτσο για πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια και 25 απανωτές ήττες.

Οι γηπεδούχοι κατήγαγαν δικαίως την ιστορική νίκη διότι δεν φοβήθηκαν την ήττα! Με το σκορ στο 53-56 και με τον Μάικλ Γκριν να κτυπά όλες τις αλλαγές στα σκριν, η ΑΕΚ πέτυχε ένα σερί 8-0 και, από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι αστόχησαν στα τελευταία τρία τρίποντα, ρούφηξε μέχρι τελευταίας σταγόνας το νέκταρ του θριάμβου.

Λίγο νωρίτερα κόντρα στον Αρη ο Παναθηναϊκός διέβη αβρόχοις ποσίν τον Θερμαϊκό, προελαύνει αήττητος και επέστρεψε στην κανονικότητα του μετά το στραβοπάτημα στο Κάουνας.