Η πρωτεύουσα της Αυστρίας συνδέει κάποιες από τις ωραιότερες αναμνήσεις της ΑΕΚ. Στην πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η υπερομάδα του ’94 από το Πράτερ άρχισε την πορεία της στη σπουδαιότερη διοργάνωση. Το ίδιο συνέβη και χθες, όταν έκλεισε ο κύκλος των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και σφραγίστηκε η πρόκριση στην επόμενη φάση. Η επιτυχία, ασφαλώς αυτονόητη. Ουδείς το συζητά και άλλωστε η ΠΑΕ πέρα από τη δόξα θα εισπράξει και χρήματα που ελάχιστοι ανέμεναν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ηταν βουνό η προσπάθεια να κυνηγήσει η ΑΕΚ εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ πριν από κάποιους μήνες, ωστόσο της έκανε καλό στην πορεία, καθόσον εμφανίστηκε στο πιο βατό Γιουρόπα. Και μπορεί πάντα να κάνει όνειρα για τη συνέχεια, μολονότι θα συναντήσει ηχηρά ονόματα της Ευρώπης.

Τι κερδίζει η ΑΕΚ; Η επιστροφή της συνιστά σημαντικό γεγονός. Μεγαλώνει καθημερινά. Ισως ο πλέον αναβαπτισμένος στη συνείδηση όλων να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ. Τείνει να εξελιχθεί σε έναν από εμάς. Μεσογειακός σε ταμπεραμέντο, εκρηκτικός, γνωρίζει όμως τη δουλειά και τα μυστικά μιας ομάδας που οδηγεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Λίγοι επιτυγχάνουν στη δεύτερη φορά και ίσως παίζει ρόλο το ξαναζεσταμένο φαγητό και η λογική του. Ο ισπανός όμως διαθέτει γνώση, αντιλαμβάνεται κατατόπια και αντιξοότητες, βελτιώνει ποδοσφαιριστές και, το κυριότερο, έχει αφομοιωθεί πλήρως από τον οργανισμό της ομάδας. Το να καταφέρνει δε να παρουσιάζει άκρως ανταγωνιστικό σύνολο έστω και αν δεν έχει δύο αξιομνημόνευτα γρανάζια της μηχανής, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον, αποτελεί αφορμή για παράσημο. Οπως επίσης το να στηρίζεται σε έναν γκολκίπερ που άρχισε τη σεζόν ως τρίτος και ολότελα ξαφνικά προέκυψε πρώτος στην ιεραρχία. Η ΑΕΚ δεν ρισκάρισε το εισιτήριο της πρόκρισης. Επαιξε όσο χρειαζόταν. Ηταν αρκετό. Για να αποδειχθεί επιπρόσθετα ότι έχτισε χαρακτήρα και βγάζει στοιχεία στην ταυτότητά της στο χορτάρι που θα μετρήσουν πολύ στη δύσκολη συνέχεια της περιόδου.

Ενίσχυση

Εξτρα μηνιαίο βοήθημα 714,28 δολάρια μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα εισπράττουν από τη ΔΟΕ 14 αθλητές και αθλήτριές μας υψηλού πρωταθλητισμού με μεγάλες διακρίσεις και κατάκτηση μεταλλίων. Μεταξύ αυτών είναι όλοι οι μεταλλιούχοι του Ρίο (Κορακάκη, Στεφανίδη, Πετρούνιας, Μάντης, Καγιαλής) πλην του Γιαννιώτη φυσικά που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Συνολικά η ΔΟΕ θα μοιράσει ισότιμα 320.000 δολάρια σε αυτό το γκρουπ αθλητών.