Το πνεύμα των Χριστουγέννων ήρθε στην ΑΕΚ αρκετά νωρίτερα φέτος και πραγματοποιεί μέχρι στιγμής τα όνειρα του κάθε φίλου της που βλέπει την ομάδα του όχι μόνο να έχει επιστρέψει για τα καλά από τα αλώνια της Β’ και Γ’ Εθνικής στα σαλόνια της Ευρώπης αλλά να κάνει και την υπέρβαση.

Οι γιορτές θα βρουν την Ενωση στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ ως μοναδική ελληνική ομάδα που θα παίζει Ευρώπη και τον Φεβρουάριο και πιθανότατα πρωταθλήτρια χειμώνα για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια. Καθώς είναι σχεδόν αδύνατον να σκοντάψει στο ΟΑΚΑ με Κέρκυρα ή Απόλλωνα μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου.

Χιμένεθ και (όσοι έχουν απομείνει από τους τραυματισμούς) παίκτες έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και πλέον έδωσαν την ασίστ στη διοίκηση που μάλιστα χριστουγεννιάτικα είδε έναν απρόσμενο μποναμά (κοντά στα 8.000.000 ευρώ) από το Γιουρόπα Λιγκ να μπαίνει στα ταμεία της.

Είναι πλέον η ώρα του Δημήτρη Μελισσανίδη να ενισχύσει την ομάδα που έχει χάσει κομβικούς παίκτες (με κορυφαία περίπτωση του Μάνταλου) και όμως αντέχει, έχοντας μάλιστα αποβάλει παιδικές ασθένειες του παρελθόντος.

Δεν χάνει ευκαιρίες όπως η χθεσινή στο Ερνστ Χάπελ της Βιέννης, ενώ δείχνει μέταλλο μέχρι και τις καθυστερήσεις κάθε αγώνα όπου συνήθως κάτι παίρνει. Αξίζει λοιπόν την οικονομική υπέρβαση τώρα.

Γιατί ειδάλλως δίπλα στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα εμφανιστεί και ο… Εμπενέζερ Σκρουτζ χωρίς να τον έχει αλλάξει η παρουσία του πνεύματος όπως στο κλασικό έργο.